DIY plantevæg

13. maj 2018

I vores køkken har vi en stor væg, som længe har været tom. Den er både bred og høj, og så har den en meget fremtrædende placering, så det der hænger på den, vil få stor betydning for rummet. Vi overvejede længe et stort verdenskort eller et stort maleri, men til sidst faldt valget på en plantevæg.

Der findes rigtig mange forskellige løsninger til plantevægge, og man kan endda få store systemer med selvvanding. Det er ret smart på mange måder, men jeg var ikke så vild med at plante direkte i fastmonterede beholdere, da det vil gøre omplantning og udskiftning af jord ret omstændigt.

I stedet kiggede vi på urtepotteskjulere, som kunne monteres på stænger, et gitter eller direkte på væggen. Efter at have researchet forskellige plantevægge, kom vi hurtigt til den konklusion, at det ikke var realistisk at få det grønne til at dække væggen fuldstændig, og derfor var det vigtigt, at urtepotterne var pæne at se på. Vi fravalgte derfor de helt billige plastikurtepotter og endte med hvide keramik urtepotteskjulere fra Jysk. De er lidt dråbeformet i udformningen og har et lille hul med en snor, så de kan hænge på væggen. Snoren har jeg udskiftet til en hvid for at få den til at falde mere i med væggen.

Urtepotterne er hængt direkte op på søm på væggen. Afstanden eksperimenterede vi lidt med, men endte med en afstand på 30 cm horisontalt og 20 cm vertikalt. Planterne er hængt forskudt for at få dem til at se ud af mest muligt.

Planterne er fra Ikea, og vi har bevidst valgt dem med mest fylde, og dem som på sigt forhåbentligt vil vokse sig store og dække mest muligt af væggen.  Del dette indlæg:

Der findes så mange spændende, kreative og kunstneriske instagram-kontoer, og jeg vil gerne dele nogle af mine favoritter her på bloggen.

Billederne her er fra Christine Brages instagram konto by_little_detroit (hun kan også findes på hjemmesiden ChristineBrage.com). Jeg synes hun laver de mest fantastiske papirklip. Ordet papirklip lyder ret gammeldags, men disse er i en helt særlig stil og spot-on i det moderne, nordiske hjem. Jeg er vild med dem, og det sparker lidt til min kreativitet hver gang jeg ser de flotte mønstre og farvekombinationer.

Christine Brage sælger papirklippene på sin hjemmeside, så tag et kig der, hvis du lige som jeg er blevet lidt forelsket.  Del dette indlæg:

Indbygget bænk i entreen

14. april 2018

Min kæreste og jeg flyttede i vores nybyggede hus i november sidste år, og de sidste mange måneder er gået med at komme helt i mål med huset. Når man kommer fra en lille lejlighed på små 70 kvadratmeter, er der lige pludselig meget plads at gøre med i et 160 kvadratmeter stort hus. Entreen har været et af de steder, som har fået lov at ligge lidt hen, fordi vi ikke var helt sikre på, hvad der skulle være.

Nu har vi dog endelig fået gjort noget ved det. Entreen har en lille niche, hvor vi har lavet en indbygget bænk. Bænken er lavet af en plade af grantræ, som er savet til, så den passer præcis ind i det lille indhak. Hverken jeg eller min kæreste er de store handymænd, så bare det at få savet pladen til var en udfordring i sig selv, da det vidste sig, at væggene ikke var 100% lige.

Pladen har vi sat fast med vinkelbeslag, som næsten ikke kan ses. Derudover har vi købt nogle store hyldeknægte, som måske skal sættes på senere. Det ser dog ud til at vinkelbeslagene holder rigtig fint i sig selv.

Jeg har syet en pude til bænken, som er lavet så den passer helt præcist ind i nichen. Den er syet af møbelstof fra Stof og Stil, og inden i er der er skumgummi-madras, også fra Stof og Stil. Oprindeligt havde vi tænkt, at der skulle nogle store stofbetrukne knapper på puden, men dem fravalgte vi igen, da det vil få stoffet til at rynke for meget.

Knagerne over bænken er træknager i forskellige størrelser fra Jem og Fix.  Del dette indlæg:

Jeg elsker foråret! Ikke kun fordi vejret endelig bliver lunere, byder på flere solskinstimer og mere lys, men lige så meget på grund af de ekstra fridage der bliver drysset i tilpasse mængder. Det giver lige det ekstra tid og overskud til at lave noget af det jeg aller bedst kan lide og giver mig aller mest værdi.

Særligt i år synes jeg, at de ekstra fridage er tiltrængte. Jeg skiftede job for en lille års tid siden, og her er tempoet noget højere, end jeg er vant til. Kombineret med at det går bedre end nogensinde med vores lille plakatshop Designomaten, er de ekstra fridage virkelig dejlige.

De seneste fridage har jeg brugt ved symaskinen og fået syet mig en kjole. Det er ved at være lang tid siden, jeg har syet tøj til mig selv, så jeg skal lige ind i det igen. Jeg er dog blevet ret godt tilfreds med kjolen. Den er syet af en rest marineblå bistrecth polyester og min mors aflagte grå-stribede bukser. Jeg har nævnt det før, men jeg elsker at kunne genbruge stoffet fra et godt stykke tøj til at skabe noget helt nyt.

Mønsteret er lavet ud fra et mønster i Burda Style nr 8/2016. Mønstrene fra Burda passer mig som regel ret godt, og det er næsten altid de samme få tilpasninger jeg skal lave på mønstrene. Jeg har tilpasset mønsteret lidt, da det oprindeligt bare er en ensfarvet kjole. Jeg har sat et bredt panel ind foran og bagved, ændret halsudskæringen til en bådudskæring og tilpasset lommerne lidt.

Der er sat en usynlig lynlås i ryggen, og striberne hjælper rigtig fint med at skjule den. Generelt synes jeg det er sjovt at sy i stof med striber eller andre mønstre, fordi man kan bruge det til at skabe spændende effekter. Her har jeg fx brugt striberne til at give illusionen om længere højde og brugt striberne på tværs til at markere taljen. Det giver selvfølgelig også udfordringer at bruge striber, da fejl og skæve syninger ses meget tydeligere, og man skal tage hensyn til at kroppen ikke altid følger en lige linje.

Kjolen har givet mig fornyet lyst til at sy tøj igen, og jeg er allerede i gang med endnu en kjole, som jeg glæder mig til at kunne vise frem.  Del dette indlæg:

2018 kalender print

22. december 2017

Jeg har endelig fået opdateret min cirkel-kalender til en 2018-version, som kan downloades her på siden. Jeg har ikke selv fået printet min kalender endnu, men I kan se flere billeder af en af mine tidligere print her.

Kalenderen har én måned pr. side og printes nemt på A4 papir.  Jeg synes, man får det flotteste resultat ved at printe den på kraftigt papir eller hobby-karton. Det kan de fleste printere sagtens klare. Og sørg for at sætte printeren til bedst mulig print-kvalitet (typisk kaldet foto-print). Det bruger ikke væsentligt mere blæk, men giver et meget pænere og skarpere print.

Kalenderen kan hænges på køleskabet, på et clipboard, samles med en buksebøjle eller en kraftig bulldog-clip. Eller måske har du selv et endnu bedre forslag?

Download 2018-kalenderen her


  Kategorier: Papir
  Tags:

  Del dette indlæg:

Lyseblå babykjole

6. september 2017

Venindegruppen er endnu engang blevet udvidet med et nyt lille medlem, og derfor har jeg syet en sød, lyseblå kjole til den lille pige.

Det dejlig ved at sy babykjoler er, at man ikke skal bruge særlig meget stof, så ofte kan man bruge de rester, man har gemt, fordi de var for fine til at blive kasseret. Det lyseblå stof havde jeg liggende i gemmerne, og der var lige akkurat nok til en kjole. Den lyse blonde synes jeg passer så fint til, og når man en sjælden gang får lov til at slå sig løs med søde, pusse-nussede detaljer, gælder det jo bare om at slå til.

Jeg er altid i tvivl om den bedste lukning til sådanne kjoler, men denne gang valgte jeg nogle små trykknapper.

Lige som sidst, jeg syede små kjoler, er kjolen baseret på mønsteret “Little Geranium” som er gratis i str 0-3 mdr. Det er nemt at gå til, og kan helt sikkert anbefales, hvis du selv skulle have lyst til at sy en babykjole.  Del dette indlæg:

Sommerstrik med perler

29. juli 2017

Sommeferien har endelig givet en længe ønsket ekstra fritid, og jeg har haft tid til at fordybe mig i nogle kreative sysler. Hvert år er vi i sommerhus med familien, og her plejer jeg altid at pakke nogle kreative ting med i kufferten. Jeg synes, det er super hyggeligt at have lidt håndarbejde med, som man kan lave, når man ellers bare sidder ved stranden eller på terrassen og nyder solen og samværet. Det giver også en helt særlig ro at fordybe sig i håndarbejde og blot se, hvordan det stille udvikler sig.

I år tog jeg en gammel striktrøje og alle mine hvide og gennemsigtige perler med i sommerhus. Jeg blev helt vildt inspireret, da jeg så Lærke Baggers flotte trøjer på Instagram, men jeg må indrømme, at det viste sig at være et noget større projekt end forventet. Det ville være flot at få dækket hele trøjen med perler (og måske også i et tættere mønster), men både perler og tålmodighed slap op, da jeg efter mange dages arbejde blev færdig med forsiden. Jeg tror også, at den tynde striktrøje vil blive for tung, hvis der også kommer perler på ærmer og bagside.  Del dette indlæg:

Broderi som afslapning

11. april 2017

Der er pinligt stille på bloggen for tiden, men livet flyver af sted, og jeg har travlt med at følge med. Der sker så mange spændende ting for tiden. Det går rigtig godt med vores plakat-webshop Designomaten, jeg står over for et rigtig spændende jobskifte, og ikke mindst tager vi forhåbentligt snart det første spadestik til, hvad der skal blive vores nye hus og hjem.

Så der er nok at se til, og krea-delen bliver desværre nogle gange nedprioriteret lidt. Men jeg har stadig brug for at slappe af med et stykke hyggeligt håndarbejde engang imellem, og derfor har jeg for nyligt lagt sidste hånd på dette broderi. Jeg elsker simpelthen den afslapning, der er omkring det at brodere. Det er næsten lidt meditativt med de gentagende mønstre. Man behøver ikke tænke så meget over, hvad man laver, men kan blot fortsætte mønsteret og koble hjernen fra.

Broderiet her er lavet af nogle garnrester, som stammer fra et gammelt broderisæt. Jeg er vild med farverne og kombinationen af de grønne toner mod den rosa. Jeg ville gerne have lavet broderiet endnu større, men garnresterne slap op. Jeg er ikke sikker på, hvad broderiet skal bruges til eller blive til (forslag modtages gerne), men for mig er det også ofte lige så meget processen som det færdige produkt der tæller.  Del dette indlæg:

Textures of life

31. januar 2017

Når nu hjemmet ikke indbyder (pladsmæssigt) til store kreative udfoldelser, var det lækkert at kunne tage et smut på Aros og se udstillingen “Textures of life”. Textures of life er en virkelig flot udstilling af kunstneren Joana Vasconcelos. Jegsynes måske ikke om jeg så den store dybde og filosofi i kunstværkerne, men set fra et håndværksmæssigt perspektiv er det nogle helt vildt imponerende værker. Store, flotte og farverige – og helt vildt kreative.

Fordi jeg syr meget selv, var jeg især imponeret over det store værk, Valkyrie Rán, der hænger i foyeren og det store åbne rum i Aros. Det er et gigantisk værk syet af stof og pyntet med bånd, pailetter, lys, frynser og perler. Det er virkelig smukt og så imponerende at tænke på alle de timer der er lagt i arbejdet håndværksmæssigt.

Udstillingen vises indtil 19. februar på Aros.

 

   Del dette indlæg:

Batman til nevøen

22. januar 2017

Min nevø har været så heldig at få en køjeseng i tidlig fødselsdagsgave. Sådan en hvor man kan have en lille hule under, så den syglade tante (mig!) fik opgaven at sy nogle batman forhæng til hulen under sengen. Forhængene skulle være sorte med et hvidt batman logo på.

Jeg synes det er sjovt at applikere figurer på stof, også selvom det kan være lidt udfordrende med for mange rundinger og kanter. Jeg synes dog tit, at motivet bliver alt for stift af vliesofixen, og det synes jeg især er et problem til et løsthængende forhæng. Derfor har prøvet en ny metode til applikation denne gang. Jeg har stadig brugt vliesofix, men i stedet for at klippe et stort batmanlogo ud af vliesofixen, har jeg klippet det inderste af motivet væk, således at vlisofixen kun dækker den yderste centimeter af motivet. Det giver tilpas stabilitet og limer stoffet ganske fint fast, men man slipper for det meget stive stof. Det er helt sikkert en metode, jeg vil bruge igen en anden gang.

Jeg får ikke lavet så meget krea for tiden, og grunden kan I se på billedet nedenfor. Vi har nemlig haft vandskade i vores kælder-etage, og derfor er vores 3-værelses lejlighed blevet reduceret til 1 beboeligt rum og 1 pulterkammer. Vi krydser fingre for, at det snart bliver løst, så vi kan få glæde af alle vores tre værelser, få lidt styr på rodet og ikke mindst få plads til alle krea-sagerne.  Del dette indlæg:

Gratis 2017 kalenderprint

29. december 2016

Der er flere, der har efterspurgt en 2017-version af min cirkel-kalender. Jeg er super glad for at høre, at I har glæde af kalenderen, og derfor har jeg selvfølgelig opdateret kalenderen, så den også kan bruges i det kommende år, 2017.

Jeg bruger selv en anden kalender og har derfor ikke lavet et print af 2017-kalenderen, men I kan se flere billeder af kalenderen her.

Kalenderen er lige til at printe ud derhjemme, og der er 1 A4-side pr. måned. Kalenderen kan bruges som den er, eller den kan skæres til, så den bliver mere kvadratisk. Vær dog opmærksom på, at månedskalenderen ikke er lige høj for alle måneder, da nogle måneder strækker sig over 5 uge og andre over 6 uger.

Du får det bedste resultat ved at printe kalenderen ud på kraftigt papir eller hobbykarton. Det kan de fleste hjemmeprintere sagtens gøre. Sæt printeren på fotokvalitet for at få det bedste resultat med helt skarpe linjer. Kalenderen kan hænges på køleskabet, på et clipboard, samles med en buksebøjle eller en kraftig bulldog-clip. Eller måske har du selv et endnu bedre forslag?

Download print selv 2017 kalenderen her  Del dette indlæg:

Diy julesilhouette til vinduet

På det seneste har jeg set rigtig mange flotte eksempler på forskellige julemotiver og julelandskaber til at sætte på vinduet og danne de fineste silhouetter især ved mørkets frembrud. Desværre er det ikke lykkedes mig at finde et ordentligt mønster på nogle af disse. Enten var de for dyre, skulle bestilles hjem fra udlandet, krævede medlemsskab eller var for svære at klippe ud. Så en dag besluttede jeg at lave mit eget mønster – og selvfølgelig dele det her med jer.

Diy julesilhouette til vinduet

Som inspiration fandt jeg dette julelandskab, som dog ikke var helt passende til formålet, men havde nogle fine motiver, som jeg kunne bruge. Jeg gik derefter i gang med InDesign og fik lavet lignende illustrationer, som danner et rigtig fint julelandskab.

Vi har sprossede vinduer i lejligheden, så det var nemt at dække dem. Illustrationen, jeg har lavet, består af 3 ark, som kan sættes sammen på kryds og tværs og forlænges, så de kan dække alle vinduer. Illustrationen er ikke 100% magen til den du ser på billederne, da den egentlig blot var en prøve, som endte med at blive så god, at jeg beholdte den til det færdige resultat.

Sådan laver du din egen jule-silhouette til vinduet:

Print julesilhouette-mønsteret ud på almindelig hvidt printerpapir. Du kan også printe på karton, hvis du vil have et mere holdbart resultat, som du kan gemme i flere år. Print lige så mange sider du har brug for. 1 side dækker ca. 18 cm, så du kan selv gange op, alt efter hvor mange cm vinduer du skal have dækket.

Klip eller skær motiverne ud og sørg gerne for at alle grå streger bliver klippet eller skåret væk. Lim eller tape stykkerne sammen i siderne for at danne ét langt stykke. Sørg for at den nederste kant er helt lige og flugter på alle ark.

Mål dit vindues bredde (kun selve glasset) og klip/skær til, så din silhouette får den rette længde.

Sæt silhouetten fast på vinduet. Jeg har brugt små stykker tape til formålet.

Diy julesilhouette til vinduet

Jeg håber, du kan bruge mønsteret. Det er virkelig fint og ikke mindst billigt og nemt julepynt. Samtidig giver det en rigtig flot effekt, når man ser det udefra i mørket. Jeg påtænker at lægge lyskæder bag silhouetten, som jeg tror giver en rigtig flot effekt.

Download mønster på julesilhouette til vinduet her

   Del dette indlæg:
1 2 3 37