Strikkede karklude til nybegynderen

Jeg har lært at strikke!

Jeg har længe gerne ville lære at strikke, og nu fik jeg endelig taget mig sammen og lånt nogle strikkepinde af min mor. Det første projekt – ud over nogle strikkeprøver og en halv hue, som blev alt for lille – blev et par karklude, som jeg er blevet rigtig godt tilfreds med.

Opskriften har jeg fundet på Fiftyfabulous.dk, og den er meget nem at følge, selv for total nybegyndere. Selve mønsteret i karkludene har jeg freestylet lidt med inspiration fra opskriften.

Nu da jeg har strikket halvanden succesfuld karklud (ja nr. 2 karklud er endnu ikke blevet færdiggjort), har jeg selvfølgelig allerede kastet mig ud i min aller første strikkede sweater. Det er bare lidt sjovere at strikke noget vildere end karklude. Men det er også et ret stort projekt for en nybegynder, men super spændende, og jeg glæder mig til at kunne vise den frem, når den bliver færdig.

ReWoolSolution – Inspiration fra Instagram

ReWoolSolution

Der findes så mange spændende, kreative og kunstneriske instagram-profiler, og jeg vil gerne dele nogle af mine favoritter her på bloggen.

Denne gang vil jeg vise jer profilen ReWoolSolution, som den kreative kvinde, Trine Kok, står bag. Trine Kok laver bæredygtig tekstilkunst, hvor hun særligt laver spændende vævede værker ud af genbrugs- og overskudsgarn. Hun er ikke bange for at kaste sig ud i de helt store, måske uoverskuelige, og langsommelige projekter, og hunbruger gerne lang tid på et enkelt værk.

Det er virkelig smukke og kreative værker der kommer fra Trine Kok, og jeg bliver enormt inspireret og får lyst til selv at prøve at væve – det har jeg ikke gjort siden jeg var barn. Se flere af de imponerende værker og lad dig inspirere på profilen ReWoolSolution.

Ny styling af teaktræ skænken

Teaktræ skænk

Efter en lille ommøblering i stuen trængte min elskede teaktræ-skænk til ny styling, så nu ser den sådan ud.

Efter lang tid med tre låger har vi valgt at fjerne én og bruge den del som åben reol til bøger.

Teaktræ skænk

Vaserne på skænken er gaver og lån fra min mor, og fadet er et arvestykke fra min bedstemor. Plakaterne er også nye. Her har jeg fundet motiverne inde på en side som hedder Rawpixel. De har en sektion med public domain billeder, hvor der er gamle motiver, som man frit må bruge. Disse er fra et gammelt amerikansk natur-leksikon fra 1892.

Teaktræ skænk

Ved siden af skænken står vores sofa med vores nye sofapuder. Her har vi også fået et nyt billede fra samme hjemmeside.

Broderet pung med sweater-mønster

Broderet pung med sweater-mønster

Jeg gik på jagt i min mors garnrester, og denne broderede pung blev resultatet.

Broderet pung med sweater-mønster

Da jeg gik i gang med broderiet var tanken egentlig at brodere noget abstrakt, som virkelig kunne vise strukturerne på de forskellige typer garn, men på en eller anden måde begyndte min hjerne automatisk at lave mønstre, og jeg endte i stedet ud med et broderi med et mønster, som er en uld-sweater værdig.

Broderet pung med sweater-mønster

Pungen har fået en lynlås øverst og sart lyseblå foer i bomuld inden i. Nedenfor kan du se et closeup af broderiet, som er lavet af sting i samme retning med forskellig længde for at danne mønstrene.

Broderet pung med sweater-mønster

Pungen er sat til salg på min shop.

Nye stofgardiner

Gardiner

Vi havde længe snakket om at få stofgardiner herhjemme. Vi har egentlig rullegardiner, som fungerer rigtig fint, men vi ville gerne have nogle stofgardiner til at skabe lidt hygge og til at bryde alt det hvide. Efter flere stofprøver og prøvegardiner blev vi enige om disse i mørk beige fra Ikea.

Jeg troede, at det ville blive en smal sag for mig at sy dem, for gardinerne havde allerede gardinbånd og skulle egentlig kun lægges op. Det viste sig dog, at placeringen af Ikeas gardinbånd ikke matchede med de loftmonterede gardin-skinner, vi havde købt. Og da vores vinduer er ret brede, blev jeg også nødt til at sy flere gardiner sammen. Så i sidste ende har jeg nok syet 90% af syningerne på de færdige gardiner.

Gardiner

Der er ca. 11 meter gardiner i alt (der er et vindue mere end det på billederne), og min symaskine gav desværre op efter 10 meter. Den gik simpelthen i stykker og måtte til reparation og have skiftet en reservedel. Heldigvis fandt jeg den fineste service ved Symaskinefix (ingen reklame), som kører ud og reparere symaskinen hos dig. Super smart og effektivt.

Gardiner

Kjole med mønstermix

Mønstermix kjole af skjorter

Jeg har kastet mig ud i en helt ny disciplin med denne kjole: mønstermix. Oftest tager jeg det nemme, sikre valg og sætter mønstrede stoffer sammen med en ensfarvet base, men denne gang skulle der prøves noget nyt.

Mønstermix kjole af skjorter

Kjolen har faktisk ligget på køl i lidt tid, da jeg ikke var helt tilfreds med den. På det tidspunkt havde jeg sat det mørkeblå sammen med hvidt stof i midten, men det blev alt for formelt og upraktisk for mig. En dag, da jeg ryddede op, kom kjolen tilfældigvis til at ligge ved siden af den aflagte grønne sommertop, som jeg netop havde fået med hjem fra min mor, og så gav det pludselig rigtig god mening at sætte de to stoffer sammen. Det mørkeblå stof kommer også fra en aflagt skjorte.

Skorte brugt til mønstermix-kjole

Kjolen er syet efter en modificeret basismønster fra BurdaStyle, hvor jeg selv har tilføjet ærmer. Der er en usynlig lynlås i ryggen og skjulte lommer i sidesømmen.

Mønstermix kjole af skjorter

DIY sofapuder i grafisk patchwork

DIY sofapuder i moderne patchwork

Vi har haft grå sofapuder i vores grå sofa i virkelig lang tid. Jeg gik lige tilbage i arkivet på bloggen og kan se, at jeg syede de gamle sofapuder i 2015. Så det er vist ikke så mærkeligt, at jeg syntes, at det var ved at være på tide at få lidt mere farve ind i stuen og sofaen.

DIY sofapuder i moderne patchwork

Derfor gik jeg i gang med et par nye patchwork-puder. Puderne er syet af rester af møbelstof og velour, som jeg alle havde i gemmerne. Det blomstrede stof er jeg lidt forelsket i, og det var det jeg tog udgangspunkt i, da jeg skulle vælge de tilhørende farver. Det blomstrede stof er lidt gammeldags i sit udtryk, og derfor var det vigtigt at pudens snit blev grafisk og der kom lidt ekstra knald på farverne for at give modspil.

DIY sofapuder i moderne patchwork

Jeg startede med at lave et stort kvadrat af papir (bare almindeligt printerpapir tapet sammen), som passede til størrelsen på vores puder. Derefter tegnede jeg nogle lige linjer på kryds og tværs for at opdele firkanten i felter. Til sidst klippede jeg felterne ud og brugte som mønster til stoffet. Jeg har tegnet pile på mønsteret for at kunne se hvordan mønsteret skal ligge på stoffet i forhold til trådretningen. Nedenfor kan du se hvordan stoffet er lagt op inden syningen. Den ene kant er gjort lidt længere for at gøre plads til en lynlås.

DIY sofapuder i moderne patchwork

Det er altid lidt en udfordring at sy stof sammen af forskellig kvalitet, og især når det er på skrå, hvor stoffet giver sig mere. Der er derfor en tålmodighedsarbejde, men til gengæld også et ret tilgivende arbejde, da man næppe ser små skævheder, når først puderne ligger i sofaen.

DIY sofapuder i moderne patchwork

Taske til vandrestave

Taske til vandrestave

I julegave var jeg så heldig at få et par sammenklappelige vandrestave. Jeg havde vandrestave, men selvom de havde stetoskopudtræk var de desværre for lange til at kunne være i både rygsæk og kuffert, så derfor havde jeg ønsket mig disse, som kan blive mindre og derfor er meget nemmere at have med sig.

Taske til vandrestave

For at vandrestavene skal beskyttes i tasken/kufferten og ikke blive filtret ind i andre ting, syede jeg en taske til dem. Tasken af syet af en rest møbelstof, som jeg har quiltet med fleece og voksdug, for at få det til at holde faconen bedre. På indersiden er der et tyndt lag bomuldsstof.

Der er lynlås rundt langs kanten og en bærestrop øverst i den ene side. Derudover har jeg lavet en lille lomme forrest, hvor de små gummi-dutter kan opbevares. Dem bruger man, når man går på asfalt eller anden meget fast/hårdt underlag.

Taske til vandrestave

Vandrestavene bruger jeg, når vi er på vandreture og vandreferie, hvor der er meget bakket terræn eller bjerge. Jeg har endnu til gode rigtig at afprøve de nye vandrestave, men glæder mig til det. Billederne nedenfor er fra vandreferier på Gran Canarie og i Garmisch-Partenkirchen i Sydtyskland.

Vandretur

A hunch for – Inspiration fra Instagram

A hunch for

Der findes så mange spændende, kreative og kunstneriske instagram-profiler, og jeg vil gerne dele nogle af mine favoritter her på bloggen.

Denne gang vil jeg vise jer profilen “A hunch for“, som Camilla Tange Peylecke står bag. Profilen er helt ny for mig, men jeg faldt pladask for de fine perle-blomster. Jeg har selv lavet perleblomster for mange, mange år siden, men slet ikke i den skala og i så smukke og unikke former og farver. Jeg er blevet helt vildt inspireret til selv at gå i gang, men jeg ved også hvilket enormt stort arbejde, der ligger bag, så jeg er dybt imponeret over de flotte buketter på denne profil.

Se mere og lad dig inspirere på A hunch for.

Stofkurve

Stofkurve i patchwork

Min søster spurgte en dag, om jeg ville sy nogle stofkurve til hende. De er lige flyttet i nyt hus, så der er en masse nye ting, der skal på plads. Kurvene manglede hun til at stille ved siden af puslepladsen. Eneste ønske var, at de var i afdæmpede, lyse farver.

Jeg gik stoflageret igennem og fandt et helt perfekt stykke patchwork, som aldrig var blevet til det tæppe, som det oprindeligt var tiltænkt. Jeg fik det derfor sprættet op og syet sammen igen i tre mindre stykker, så det kunne blive til tre kurve i forskellige størrelser.

Stofkurve i patchwork

Kurvene er quiltet med en stykke voksdug og fleece, og inden i er der bomuldslærred. Kanten er afsluttet med et bånd i samme stof som der er brugt til kurvene. Jeg synes det giver så fin en effekt med striberne i kanten.

Stofkurve i patchwork

Bordeaux nederdel

Bordeaux nederdel

Denne bordeaux nederdel er en af de få ting, jeg har syet af nyt stof for nylig. Jeg havde en god mængde af det bordeaux stof liggende og havde længe overvejet at sy en nederdel af det. Det blev til en rundskåret (halv sol) nederdel med sidesømme, fast linning og usynlig lynlås i siden.

Bordeaux nederdel

Nederdelen har fået bæltestropper til et smalt bælte og usynlige lommer, som forsvinder i sidesømmen, når man har nederdelen på.

På grund af den rundskårne facon, falder nederdelen rigtig pænt, men det rundskårne gjorde det til gengæld også meget udfordrende at lægge nederdelen pænt op. Flere steder nåede jeg at sprætte sømmen op 3 gange, før jeg var tilfreds.

Bordeaux nederdel

Nyt år, ny kalender

Kalender print

Nyt år, ny kalender.

Vi har snakket lidt frem og tilbage om behovet for en analog kalender herhjemme. Vi bruger begge den digitale kalender på vores mobiltelefon, men jeg synes nu stadig, det er rart at kunne skrive ting ind i en fælles kalender herhjemme, hvor man nemt kan få et overblik over de kommende måneder. Så igen i år har jeg lavet vores egen printede kalender.

Kalender print

Jeg har taget udgangspunkt i det fineste terrazzo-print og brugt brunlige og grålige nuancer. Kalenderen er ligesom sidste år sat i en træramme uden glas, så den kan hænge pænt på væggen, men stadig er nem at skrive på.

Kalender print

1 2 3 44