Ferie i Berchtesgaden

11. august 2019

Jeg plejer normalt ikke at dele ferie- eller rejsebilleder her på bloggen, men jeg synes simpelthen, I bliver nødt til at se lidt af alt det fine vi oplevede i vores sommerferie. Min kæreste, Morten, og jeg var nemlig på vandreferie i Berchtesgaden, som ligger i det aller sydligste Tyskland, helt nede ved Alperne nær grænsen til Østrig.

Vi havde lejet en hyggelig lille lejlighed i Berchtesgaden via Airbnb. Lejligheden lå op ad en klippe, og det var en prøvelse at komme både til og fra lejligheden, da vejen var ekstremt stejl. Nedenfor ser du byen som den så ud, da vi ankom med meget lavthængende skyer. Det var et imponerende syn.

Hver dag tog vi på vandreture rundt omkring Berchtesgaden. Der findes virkelig mange vandreruter i området, og Berchtedgaden har endda en app, hvor man kan finde ruter baseret på sværhedsgrad, tema, højdemeter, mm. Vi gik ca. 12-17 km hver dag. Det lyder måske ikke af meget, men det er hårdt at vandre i bjergene, og det blev alligevel til 5-6 times vandring hver dag.

Nedenfor er et billede af søen Hintersee. Virkelig idyllisk sø med det klareste vand. Den gik vi en lille tur rundt om og et par timer senere sad vi på toppen af et bjerg og kiggede ned på søen (med meget trætte ben). Vi så også Königsee, prøvede Jennerbahn, vandrede i Almbach Klamm og Aschaur Klamm og besteg bjerget “Toter Mann”.

Der er virkelig smuk, smuk natur ved Alperne, og jeg håber ikke det er sidste gang, jeg besøger dem. Vandreferie er jeg også blevet lidt bidt af. Det er en virkelig dejlig og afslappet ferieform. Det er lækkert bare at kunne bruge kroppen, nyde den smukke natur og finde lidt indre ro. Med sådanne omgivelser er det nemt at koble helt af og glemme alt om arbejde og dagligdag derhjemme.  Del dette indlæg:

Jeg har endelig lært mig selv at hækle! Ganske vist kun meget simple ting, men det er et stort fremskridt. Jeg har nemlig flere gange tidligere forsøgt at lære det, men det har aldrig rigtig hængt ved. Men nød lærer nøgen kvinde at spinde, for jeg havde virkelig brug for nogle hæklede karklude (som jeg håber snart at få lagt på bloggen), så efter en lang række youtube-videoer og en masse fejlede forsøg, lykkedes det endeligt at lave noget som rent faktisk kan bruges.

Dette indlæg skal dog ikke handle om de hæklede karklude, men om hæklede stolesokker. Lige siden vi fik vores stole med metalben har jeg haft problemer med at undgå ridser i gulvet. Filtdutterne ville bare ikke blive på, og da jeg endelig fik dem til at sidde fast med to-komponents-lim, blev de hurtigt slidt flade og skæve…

En tur på Pinterest viste, at flere havde hæklet stolesokker, og det synes jeg er helt genialt! På Pinterest findes der mange anvisninger til, hvordan de kan hækles. Jeg fulgte en af vejledningerne og prøvede mig lidt frem, indtil jeg fandt en størrelse, som passede til vores stole. Stolesokkerne er hæklet i fastmasker, og jeg har brugt sort bomuldsgarn for at gøre dem så diskrete som muligt.

Sådan hækler du stolesokker

Jeg kan ikke læse hækleopskrifter og slet ikke skrive dem, men jeg vil gerne prøve at forklare, hvordan jeg har hæklet dem. Først har jeg lavet en “magic ring” med 6 fastmasker. Derefter har jeg hæklet to fastmasker i hver af de seks masker (så der er 12 masker i alt), og derefter har jeg bare fortsat rundt med fastmasker til sokken havde den ønskede højde. Hvis dine stole har tykkere ben, skal du måske hækle flere masker, men antallet af masker kommer også an på, hvilke hæklenål du bruger, og hvor fast du hækler. Jeg kan kun anbefale at prøve dig frem. Sokkerne skal være ret stramme om stolebenet, så de bliver siddende når stolen rykkes rundt.

Vi har otte stole, så efter at have hæklet 32 sokker, glæder jeg mig til at komme igang med noget andet.  Del dette indlæg:

DIY patchworktæppe

11. juli 2019

Jeg bliver ofte spurgt om, hvordan jeg syer patchworktæpper. Jeg har efterhånden syet en del patchworktæpper, så nu må det vist også være på tide at der kommer en vejledning til det. Der er sikkert mange forskellige måder at gribe sådan et projekt an på, men jeg fortæller blot hvordan jeg synes det er nemmest og fungerer bedst. Jeg tager udgangspunkt i mit seneste patchworktæppe, hvor jeg fik taget lidt billeder undervejs.

DIY: Klipning og klargøring til patchworktæppe

Dette tæppe af syet af kvadrater på 11 x 11 cm. Du kan sagtens vælge en anden størrelse, men vær opmærksom på, at jo mindre kvadraterne er, des længere tid tager det at sy tæppet. Det er meget vigtigt, at kvadraterne er helt kvadratiske og præcis lige store. Når det gælder patchwork er præcision virkelig det, der gør forskellen og giver dig et pænt resultat til sidst.

Mine kvadrater er skåret ud af forskellige typer bomuldsstof. Sørg for at dine forskellige stoffer er nogenlunde samme kvalitet og tykkelse og undgå stof med stræk i. Når du har alle dine firkanter lægger du dem ud i det mønster de skal sys sammen i. Jeg har valgt et tilfældigt mønster, men det kan man gøre, som man vil.

DIY: Syning af patchworktæppe

Når du er tilfreds med dit layout, lægger du kvadraterne sammen, så hver række ligger i hver sin bunke. Sy nu rækkerne sammen ret mod ret på symaskinen. Jeg plejer at bruge en trykfods bredde sømrum. Det er ikke så vigtigt, hvor stort somrummet er, men det er meget vigtigt, at du syr med præcis samme sømrum hele tiden.

Sy alle kvadraterne sammen til lange strimler.

Når de er syet, skal du stryge dem, således at sømrummet presses til hver sin side. Det kan virke fristende at springe dette trin over, men hvis du vil have et flot slutresultat, er strygejernet din ven og skal bruges løbende. At stryge og presset sin tæppe er det der får det til at se pænt og professionelt ud i stedet for sjusket og hjemmegjort ud.

Når alle strimler er strøget og presset, lægger du dem op på rækker som de skal sys sammen.

Tag de to yderste rækker, og læg dem sammen ret mod ret. Hæft dem sammen med knappenåle i alle syninger. Sørg for at syningerne på den øverste og nederste strimmel er præcis overfor hinanden.

Sy de to strimler sammen langs kanten. Brug samme sømrum som du brugte til at sy strimlerne.

Vend dit arbejde rundt og brug strygejernet til at presse sømrummet til hver sin side.

Fra forsiden vil det nu se sådan ud. Stryg det også gerne fra forsiden for et endnu pænere resultat.

Fortsæt med at sy strimler på til du har ét stort tæppe. Det fik jeg desværre ikke taget billeder af.

DIY: Quiltning af patchworktæppe

At quilte et tæppe er den process, hvor man lægger patchwork-stykket sammen med et bagstykke og noget mellemlægning. Jeg har brugt et stykke bomuldsstof til bagstykke (tæppet bagside) og tyndt pladevat til mellemlægning. Man kan bruge forskellige materialer, men jeg bruger som regel pladevat eller fleece.

Jeg fik desværre ikke taget billeder under quiltningen, men vil gerne forklare lidt om processen. Start med at lægge dit bagstykke med retsiden nedad. Sørg for at det er helt glat og der ikke er folder og rynker i det (stryg det gerne først). Stykket skal være lidt større end dit patchworkstykke. Hvis du har mulighed for det, kan det være en hjælp at klistre stoffet fast til gulvet eller bordet med tape for at sikre, at det ligger helt glat og fladt.

Derefter lægger du din mellemlægning (fx pladevat eller fleece) oven på. Sørg for at det ligger helt glat. Til sidst lægger du patckworkstykket oven på med retsiden op. Sørg for at det ligger helt glat og at sømrummene under ligger rigtigt. Nogle bruger forskellige typer at lim for at sikre at de tre lag hænger sammen, men jeg plejer at fæstne dem sammen med nåle. Det er en fordele at bruge sikkerhedsnåle, da knappenåle nemt falder ud, når du begynder at sy. Sæt nåle i ved hver samling og evt. også midt i hver firkant.

Når det hele er samlet skal det sys sammen. Jeg har valgt at sy diagonale stikninger, men man kan sy i mange forskellige mønstre og retninger – der er ikke noget der er rigtigt eller forkert. Det kan være udfordrende at sy de tre lag pænt sammen. Tjek løbende bagsiden at tæppet for at sikre, at der ikke er kommet små folder i syningen. Hvis der er, må du sprætte syningen op, glatte stoffet ud og prøve igen.

DIY: Kantning af patchworktæppe

Når du er færdig og tilfreds med din quiltning, klipper du tæppet til i den rigtige størrelse – typisk vil noget af bagsiden og mellemlægningen stikke længere ud en selve patchwork-delen.

Der er mange forskellige måder at afslutte og kante sit tæppe på, men jeg har fundet en måde, som jeg synes, fungerer rigtig godt, er nem og giver et rigtig flot resultat. Jeg klipper en lang strimmel på 5,5 cm x tæppets omkreds. Jeg bukker strimlen på midten på langs og syr den fast i kanten som på billedet nedenfor. Herefter bukker jeg kanten om på bagsiden og syr den fast på den anden side fast i hånden. Du kan se en komplet vejledning til kantningen her.

Jeg håber denne vejledning gav lidt indsigt og overblik over, hvordan man kan gribe et patckworktæppe an. Har du spørgsmål, er du velkommen til at stille dem nede i kommentarfeltet.

En færdig ufo

29. juni 2019

Husker du, at jeg viste mine ufoer (UnFinished Objects) frem? I blandt ufo’erne var der en kjole, som jeg nu endelig har fået gjort færdig. Nendenfor kan du se et billede af, hvordan kjolen så ud, da den lå i ufo-bunken.

Kjolen var endt i ufo-bunken, fordi det karrygule stof, som jeg havde brugt, viste sig at være alt for tykt og kluntet til det fine, tynde, blomstrede chiffon-stof. Jeg købte derfor noget tyndere stof i en flot army-grøn, som jeg udskiftede alt det karryfarvede med.  Det blomstrede stof er oprindeligt fra en aflagt tunika, men jeg syntes stoffet passede så fint til en kjole.

Kjolen blev ganske enkelt sprættet op, og de gule stofstykker fungerede som mønsterdele til det nye stof. En lidt kedelig proces, men jeg er stor fan af at få færdiggjort sine projekter, så det var det hele værd.

Derudover afkortede jeg lidt af længden på kjolen. Det der blev klippet af, brugte jeg som små vingeærmer.

Lommerne er selvfølgelig en af mine favoritdetaljer

Selvom kjolen måske er lidt efterårsagtig i farverne, er den alligevel blevet brugt en del i løbet af den seneste tid.  Del dette indlæg:

DIY plantepinde

14. juni 2019

Sidste år var vores første sommer i eget hus med have. Det er virkelig skønt, og jeg nyder især det at kunne plante og dyrke krydderurter. Sidste år plantede vi krydderurter i potter på vores terrasse. Vi havde ikke så mange, så det var nemt at holde styr på, hvad der var hvad. I år har vi udvidet samlingen af krydderurter, og det blev hurtigt lidt uoverskueligt med så mange forskellige urter, så jeg har været i krea-værelset og lavet DIY plante-pinde.

På Pinterest er der rigtig mange sjove og flotte idéer til at lave sine egne plantepinde, men jeg ville holde det simpelt og havde ikke lyst til at gå ud at købe ekstra materialer for at lave dem. Derudover var det et krav, at de skulle kunne holde ude i alt slags vejr, men stadig se “naturlige” ud.

Jeg endte med en simpel løsning, hvor jeg printede krydderurternes navne ud på noget groft karton, som jeg satte på grilspyd.

Karton-stykkerne er ca. 2 cm x 15 cm, og teksten starter et lille stykke til højre for midten af strimlen.

Hver strimmel har jeg lamineret med pakketape. Jeg tog et stykke tape, der var længere end karton-strimlen, lagde karton-strimlen på midten af tapen (tekst-side mod lim-side) og foldede det overskydende tape om på bagsiden.

Derefter bukkede jeg strimlerne på midten og satte endnu et stykke tape rundt om, så de forblev bukket. Til sidst satte jeg et grilspyd ind i enden.

Plantepindene er godt beskyttet mod regn og fugt pga tapen, og jeg håber, at de vil holde flere sæsoner. Indtil videre har de stået ude i godt to måneder, og holder rigtig godt.  Del dette indlæg:

Der findes så mange spændende, kreative og kunstneriske instagram-profiler, og jeg vil gerne dele nogle af mine favoritter her på bloggen.

Roisin Muldoons instagram-profil viser hun sine mange flotte kjoler, som hun selv har syet. Jeg syer selv kjoler, og synes derfor det er rigtig inspirerende at se, hvad andre syr. Og så er jeg bare vild med kjoler og har ikke gået i meget andet de sidste mange mange år. Roisin Muldoon bruger altid nogle virkelig fine print til sine kjoler, og ofte har de nogle skæve detaljer, som fx kjolen nederst til højre, som er fyldt med hummere. Hendes kjoler er meget feminine og har en rigtig flot silhuet – lige den stil, som jeg er helt vild med.

Er du blevet nysgerrig og har du selv fået lyst til at følge Roisin Muldoon, så kan du se mere på hendes instagram-profil.  Del dette indlæg:

Det er efterhånden længe siden, jeg sidst har syet et patchwork-tæppe, men med en ny baby i den nærmeste familie, fik jeg lyst til at sy endnu et patchwork babytæppe.

Tæppet er syet af en masse forskellige bomuldsstofrester, som jeg havde liggende – noget er købt stof, og noget er genbrug fra aflagte skjorter. Jeg synes, det er super fedt, når man kan genbruge stof og forvandle det til noget helt andet.

Tæppet er knap 1 meter gange 1 meter og er quiltet med et tyndt lag pladevat imellem. På bagsiden er der mørkeblå stof med hvide stjerner, som man måske kan ane på det sidste billede.

Jeg bliver tit spurgt om, hvordan jeg syer patchworktæpperne, så derfor kommer der snart en kort vejledning, som viser hvordan dette tæppe blev til.

Tæppet blev en del af dåbsgaven til den lille – naturligvis sammen med en personlig fødselstavle fra vores webshop Designomaten.dk  Del dette indlæg:

Grafisk papirklip

5. maj 2019

Hvidt grafisk papirklip

Efter jeg så Christine Brages fantastisk flotte papirklip første gang, har jeg haft lyst til at prøve selv. De fleste af hendes papir klip er virkelig store og detaljerede, men jeg valgte at starte lidt mindre ud med et motiv, som ikke krævede helt så meget.

Jeg fandt et fint mønster på en stockfoto-side og printede det ud på bagsiden af et stykke karton. Derefter var det bare at gå i gang med saks og kniv. Mit papirklip er “kun” i str A5, men alligevel tog det lang tid at skære ud og resulterede i et par ret ømme fingre, fordi min kniv ikke var skarp nok.

Jeg eksperimenterede med forskellige baggrunde til det hvide papirklip, men endte med den lyseblå, fordi den passer godt ind på mit syværelse.

Hvidt grafisk papirklip

Inden jeg gik i gang med papirklippet, havde jeg planer om at skulle lave noget større senere, men den idé er lige lagt på hylden for et stykke tid. Det ser så nemt ud at lave, men det er faktisk svært at få sådan et papirklip til at blive pænt og skarpt i alle hjørner. Jeg har i hvert fald nu endnu større respekt og beundring til overs for Christine Brages papirklip.  Del dette indlæg:

Blomstret kjole med blonder

Denne kjole var egentlig på vej til genbrug, da den slet ikke fungerede på mig. De blege farver på blomsterne gik i ét med min hudfarve og halsudskæringen var alt for stor og gik for langt ud på skuldrene til mig. Nedenfor kan du se, hvordan kjolen oprindeligt så ud.

Blomstret kjole med blonder

I et forsøg på at redde kjolen klippede jeg den over lige over barmen og satte et blondestykke ind øverst. Jeg brugte det afklippede stykke som guide, men gjorde halsudskæringen mindre end den oprindelige. Derudover supplerede jeg med et blondebånd langs den øverste kant og langs taljen.

Blomstret kjole med blonder

Efter jeg satte blonde på kjolen, har jeg brugt den både til julefrokost og juleaften. Jeg synes, det er dejligt, når man kan lave sådan nogle små ændringer på sit tøj og på den måde give det lidt længere levetid.

Blomstret kjole med blonder  Del dette indlæg:

Grå rygsæk med læder detaljer

Jeg har nogle gange brug for at have min computer med rundt, og til det formål manglede jeg en computertaske/rygsæk. Jeg kan bedst lide at have den på ryggen, så man har hænderne frie og belaster skuldrene mindst muligt.

Da jeg skulle sy rygsækken fandt jeg inspiration på Pinterest og begyndte at kigge stofbunkerne igennem. Jeg ville gerne bruge noget stift og kraftigt stof, så rygsækken dels kunne holde faconen og dels blev mere modstandsdygtig. Jeg havde heldigvis nogle rester tilbage fra vores sengeprojekt, og de passede rigtig godt til formålet. Sammen med noget brunt stof, nogle læderremme fra en gammel taske og noget grønt/brunt mønstret foer-stof gik jeg i gang.

Grå rygsæk med læder detaljer

Jeg lavede tegninger og udregninger på papir og begyndte at samle de enkelte dele. Det er altid sjovt at se et projekt komme til live fra en skitse på en blok til et færdigt brugbart produkt.

Grå rygsæk med læder detaljer

Sådan endte den færdige rygsæk med at se ud. Jeg valgte at lave den ret firkantet for at kunne rumme computeren uden at blive større end nødvendigt. Derudover valgte jeg lynlås frem for snørre, da jeg synes det givere et bedre resultat, når man arbejder med så kraftigt stof som dette.

Grå rygsæk med læder detaljer

Læderdetaljerne syede jeg på i hånden og genbrugte de huller , som allerede var en remmen. Læderdetaljerne har ingen praktisk funktion, men er udelukkende til pynt. Under den store flap sidder en magnetlukning, som sørger for at flappen sidder, som det skal.

Grå rygsæk med læder detaljer

Jeg har quiltet ryggen mere flere lag vat. Det har jeg gjort dels for bedre komfort (det kan være generende at gå med en hård computer lige op af ryggen), og dels for at få rygsækken til at holde faconen og ikke falde sammen.

Grå rygsæk med læder detaljer

Stropperne er justerbare ved hjælp af to messing-ringe. Jeg overvejede, om jeg skulle sy stropperne fast, men det er slet ikke nødvendigt, for ringene holder virkelig godt.

Grå rygsæk med læder detaljer

På forsiden er der nederst en flap. Når man løfter den, er der to lommer: En lomme i det brune stof, som man hurtigt kan tilgå og en lomme som lukkes med lynlås ovenover.

Grå rygsæk med læder detaljer

Rygsækken er foeret med noget fint mønstret stof, og her er selvfølgelig også blevet plads til nogle lommer, så man har styr på alle småtingene.

Grå rygsæk med læder detaljer

Skulderstropperne har jeg quiltet på indersiden for at gøre dem blødere og gøre det mere behageligt at gå med rygsækken, når den er tung.

Det tog rigtig lang tid at sy denne rygsæk, men jeg synes, det er det hele værd. Tasken har allerede været med på de første par ture og har bestået testen. Det eneste, jeg ville ønske, havde været anderledes, er den store lynlås. Det ville have været bedre, hvis den havde to glidere i stedet for en enkelt, så man kunne lukke den i toppen i stedet for i siden.

   Del dette indlæg:

Quiltet penalhus

24. marts 2019

Jeg har aldrig rigtig været tilfreds med det penalhus, der fulgte med, da jeg købte mine tuscher til min mindfull-malebog. Du kan se lidt af penalhuset her. Det er pink, i noget plastik-agtigt læder og fylder rimelig meget.

Så nu har jeg endelig fået syet et nyt penalhus til tuscherne – endda et som passer helt perfekt, fordi det selvfølgelig er syet på mål til at kunne rumme lige præcis de tuscher. Det tilfredsstiller min indre perfektionist, og jeg bliver lidt varm om hjertet, når beholdere passer perfekt til deres indhold :)

Penalhuset er syet ud af en rest grå møbelstof, som jeg har quiltet med bordeaux tråd, som matcher farven på lynlåsen. Jeg har syet stikninger på tværs og med forskellig afstand mellem linjerne for at gøre det lidt mere spændende. Inden i penalhuset er der prikket foer.  Del dette indlæg:

Rød-stribet knude-kjole

13. marts 2019

Jeg syer oftest i faste stoffer, når jeg syer kjoler, og strækstof har altid skræmt mig en lille smule, fordi jeg synes, det kan være lidt svært at sy i. Derfor har det røde, stribede stof ligget i min stof-bunke i ret lang tid.

Da jeg så dette kjole-mønster i Burda 1/2018, tænkte jeg straks på det røde stof, og kort efter var jeg i gang. Det overraskede mig virkelig, hvor hurtigt det gik at få syet kjolen. Her er ingen indsnit, ingen lynlås og pasformen er meget tilgivende, fordi stoffet er så elastisk. Det tog kun en kort eftermiddag at sy kjolen – jeg bruger normalt flere dage på mine kjoler.

Detaljen med knuden foran, synes jeg, er rigtig fin til at markere taljen. Jeg frygtede, at knuden ville blive for stor og kluntet, men det synes jeg ikke, den er blevet.

Jeg er rigtig godt tilfreds med resultatet og kan anbefale mønsteret. Jeg har lavet små tilpasninger i forhold til det oprindelige mønster, bl.a. taget lidt ind i siden, afkortet længden på kjolen og gjort halsudskæringen større.  Del dette indlæg:
1 2 3 40