Fra nederdel til sommertop

Stribet sommertop

I en pose med genbrugstøj fra min mor var en fin stribet nederdel i strækstof. Den lagde jeg til side uden at vide præcis, hvad jeg skulle bruge den til. Efterhånden som vejret blev varmere, gik det op for mig, at jeg faktisk ikke har så meget sommertøj, så jeg fik lyst til at forvandle nederdelen til en top uden ærmer.

Stribet sommertop

Jeg brugte en helt simpelt symønster fra et Burda Style blad. Det kunne lige præcis være på nederdelen. Taljestykket på nederdelen brugte jeg som kanter i halsudskæring og ærmegab. Den nederste kant på nederdelen er genbrugt som kant på toppen, så oplægning kunne springes over.

Stribet sommertop

Jeg har købt en væv…

rosa vævebillede

Jeg har længe overvejet, om det der vævning kunne være spændende. Jeg synes, der er så mange fine vævede værker på Instagram (se fx mit blogpost om Rewool solution) og Pinterest, så jeg fik lyst til at prøve selv.

væv

Jeg købte en ret billig væv til en start (som endda netop nu er på tilbud), da jeg ikke har lyst til at investere en masse til en start. Væven er ret simpel og nem at bruge. Man kan spænde trådene i enderne, og der følger en kam og 2 skytter med (dem man vikler garn om). Derudover er der en smart pind (som jeg har lært hedder en skelpind), som placeres i midten af væven, og som gør at man nemt kan løfte og sænke halvdelen af trådene, så det bliver nemmere at væve. Har du selv lyst til at prøve vævning, kan jeg anbefale denne væv. Den er simpel og nem at bruge.

rosa vævebillede

Mit første vævede værk lavede jeg ud af en masse forskellige rester, som jeg havde liggende fra strikkeprojekter. Jeg afprøvede forskellige teknikker, som jeg havde set på Pinterest. Jeg kan godt lide, når der er forskellige strukturer i mønstre, og vil gerne prøve at lege endnu mere med forskellige typer garn.

rosa vævebillede

Resultatet af mit første forsøg med en væv efterlader absolut plads til forbedring, men det er sjovt at prøve en ny type håndarbejde, og det er en god måde at få brugt nogle garnrester.

Denim nederdel af gamle bukser

Denim nederdel af gamle bukser

Jeg har længe manglet en god, alsidig denim nederdel i min garderobe, men har ikke haft held med at finde den helt rigtige. Allerhelst ville jeg jo også gerne selv sy den selv. Derfor har jeg den seneste tid været på udkig i genbrugsbutikker efter store, mørkeblå denim bukser uden for meget slid, men gerne med en lille smule stræk. Ved seneste besøg i den lokale genbrugsbutik var der gevinst i herreafdelingen, og et par bukser kom med hjem.

Denim nederdel af gamle bukser

Jeg havde ikke nogen klar plan og heller ikke noget mønster at gå ud fra, så jeg skilte bukserne ad for at se hvor meget stof, jeg havde at gøre med. Selvom bukserne var store, var der alligevel ikke så meget stof, når man gerne vil lave en knælang nederdel med lidt vidde.

Denim nederdel af gamle bukser

Jeg brugte det nederste af benene og endte med at sætte et stykke i midten, som oprindelig var tænkt som knapstolpe. Og så tilføjede jeg nogle kiler i siderne. Jeg har sat et fast taljestykke på, og brugt de oprindelig bæltestropper. Derudover synes jeg baglommerne var ret fine, så de blev sat på siderne uden på de indsyede sidelommer.

Denim nederdel af gamle bukser

Bagpå lukkes nederdelen med en usynlig lynlås.

Da jeg ikke havde noget mønster at gå ud fra, har jeg syet og sprættet op igen en hel del gange undervejs, men jeg er blevet rigtig glad for det endelige resultat, og nederdelen er allerede blevet flittigt brugt. Stolpen foran er jeg stadig i tvivl om skal have knapper, men efter sidelommerne er kommet på synes jeg måske det er pynt nok.

Denim nederdel af gamle bukser

 

Traigh Alba – Inspiration fra Instagram

Traigh Alba

Der findes så mange spændende, kreative og kunstneriske instagram-profiler, og jeg vil gerne dele nogle af mine favoritter her på bloggen.

Denne gang vil jeg vise en profil, som er ny for mig, men som jeg er blevet meget inspireret af. Det er profilen Traigh Alba, som laver den fineste strandkunst. Dorothy, som står bag profilen, laver små, unikke kunstværker af skaller, sneglehuse, glasstykker og andre flotte ting, som er fundet på stranden. De sættes grafisk op, så hvert enkelt stykke udgør en lille del af det samlede værk. Kunstværker viser hun på sin instagram-profil og sælger på Etsy. Se mere på profilen Traigh Alba her.

Jeg er vild med denne form for kunst, og jeg er blevet inspireret til selv at samle nogle skaller og prøve noget lignende i min sommerferie. Det er perfekt til en strandtur, når man hverken er vild med at bade eller ligge og slikke sol.

 

Trøjen med de tusindvis af perler

Strikket perletrøje

Mit nyeste strikkeprojekt er en perletrøje, som er fyldt med perler. Jeg har ikke talt efter, men mit bedste bud er et sted mellem 3000 og 5000 perler. Jeg blev nødt til at bestille ekstra perler hjem tre gange, fordi jeg fuldstændig havde fejlvurderet hvor mange små perler der kan være på sådan en trøje.

Strikke perletrøje

Trøjen er ret svær at fotografere, og især de lidt lysere perler forsvinder lidt på billederne. Der er nemlig flere perler, end man umiddelbart ser – der er også helt sarte lysegrønne, lysegule, lyserøde og helt klare perler ind imellem de kraftigere brune, grønne og gyldne.

Trøjen er strikket efter en helt simpelt raglan-mønster fra Lene Holme Samsøe, som jeg har tilpasset lidt til en anden strikkefasthed. Den er strikket af garnet Kremke Morning Salutation. Det er 51% lyocell (en slags viskose som er fremstillet bæredygtigt i en lukket kredsløb) og 49% bomuld, og er rigtig behageligt at have på. Jeg har brugt 8 nøgler i farven æggeskal og har strikket med pind 3,5 mm.

Strikke perletrøje

Perlerne er små facetslebne plastikperler fra CChobby, som hedder Harmoni Facetperlemix. Det er en blanding af farver og størrelser, og jeg har sorteret dem, så jeg kun har brugt de mindste perler og i udvalgte farver. Perlerne er strikket med ind i trøjen. De er først sat på garnet og derefter trukket ind i strikkearbejdet efterhånden som de skulle bruges. Jeg lavede et diagram over deres placering for at sikre mig, at de blev fordelt jævnt, og at jeg fik den effekt, jeg gik efter. Perlerne er helt tætte øverst oppe (der er en perle på hver anden maske på alle rækker), og efterhånden som man kommer længere ned er der flere og flere huller, hvor perlerne til sidst kun er sporadisk.

Strikke perletrøje

Skal du selv strikke med perler, kan jeg virkelig anbefale Harmoni Facetperlemix. De kan fx købes ved CC Hobby eller ved Rito De er nemlig af plastik, hvilket betyder, at man ikke skal være bange for at de går i stykker (fx i vask). At de er af plastik gør også, at trøjen ikke bliver så tung, som hvis man brugte glasperler. Og ikke mindst, så holder disse perler farverne selv efter flere vaske i vaskemaskine, modsat andre plastikperler, jeg har prøvet, som falmer med tiden. Og så synes jeg det er dejligt, at de fås i en blandet pakke med forskellige størrelser og nuancer, som kan give et rigtig fint spil til strikketøjet, selvom man kun køber én type perler (jeg har blandet tre farver i denne trøje – grøn, brun og gul).

Strikke perletrøje

Det er det mest tidskrævende strikkeprojekt, jeg endnu har lavet, og det skyldes dels, at jeg har strikket med en høj strikkefasthed, og dels at det kan være lidt langsommeligt at strikke med perler. Men jeg synes, det er det hele værd, og jeg er rigtig glad for trøjen.

Strikkejubilæum

StrikkejubilæumJeg har 1 års strikkejubilæum! Det er nemlig et år siden, jeg sådan rigtig lærte at strikke og købte mine egne strikkepinde og garn. Meget af min krea-tid er det seneste år gået med strik, fordi det altid er super spændende at udforske et nyt håndværk og se, hvad man kan få ud af det. Jeg er nået langt, men har stadig virkelig meget at lære.

Jeg vil bruge anledningen til at kigge tilbage på det seneste års strikkeprojekter.

strikkejubilæum
1: Karklude  /  2: Grå ankers trøje  /  3: Sunday Sweater  /  4: Beige perlesweater  /  5: Pude  /  6: Efterårssweater med bladmønster

1: Mit første strikkeprojekt var karklude. Det var et godt begynderprojekt, og karkludene bruger vi endnu.

2: Derefter strikkede jeg min første sweater, som var en Ankers trøje. Den blev egentlig fin, men desværre strikket i et garn, som både fældede og kløede, så den blev trevlet op igen.

3: Det tredje projekt var en Sunday Sweater i Drops Air og kid silk. Den blev fin, men min hud kunne ikke lide ulden, så trøjen er sendt ud i verden til en der vil sætte pris på den.

4: Mit fjerde projekt var en perlesweater, som jeg stadig bruger rigtig meget. Det var et rigtig sjovt projekt, og gav en masse nye idéer til perler og garn.

5: Derefter strikkede jeg en pude af garnet fra min Ankers trøje. Et nemt og hurtigt lille projekt, som vi stadig har liggende i en stol i stuen.

6: Dernæst kastede jeg mig ud i mit første strikkeprojekt efter diagram, nemlig en trøje med bladmønster. Den er jeg rigtig glad for og har brugt rigtig meget. Desværre er garnet med tiden blevet ret stift og fnuller meget, så jeg overvejer at strikke en mere i noget andet garn.

strikkejubilæum
7: Stribet v-sweater  /  8: Turkis perlesweater  /  9: Grå hue  /  10: Chunky, orange sweater  /  11: stribet restesweater  /  12: Kommende perlesweater

7: Den stribede v-sweater var lidt en fejl, og blev lidt for stiv i det og kradsede også. Idéen var flot i mit hoved, men fungerede ikke i praksis. Trøjen er derfor sendt ud i verden.

8: Derefter strikkede jeg til gengæld et rigtig vellykket projekt: Min turkise perlesweater, som jeg er rigtig glad for og har fået brugt rigtig meget. Garnet var egentlig købt til et andet projekt, som jeg fortrød og trevlede op, så det var egentlig slet ikke et planlagt projekt.

9: Ind imellem strikkede jeg en hue til min kæreste. Den er også blevet flittig brugt i løbet af vinteren.

10: Den chunky sweater måtte gennem tre forsøg, før jeg blev tilfreds. Den er blevet fin, men virkelig varm, så jeg har kun brugt den nogle enkelte gange.

11: Den stribede sweater af restegarn var en sjov ide og sjov at strikke, men jeg har desværre ikke fået den brugt, da jeg ikke rigtig synes ,den klæder mig.

12: Det sidste billede er en lille teaser på min næste perlesweater, som snart er færdig. Det er mit til dato mest langstrakte og krævende strikkeprojekt, men jeg er sikker på, at det bliver super godt.

Soveværelse makeover

Soveværelse makeover

Efter alt for lang tid og alt for mange overvejelser fik vi endelig givet vores soveværelse en lille makeover. Vi havde længe haft lyst til at male væggene, men var meget i tvivl om en farve. Alt for mange farveprøver senere valgte vi at bestille en farve på nettet, som vi ikke havde set i virkeligheden. Det blev “Modern Beige” fra Jotun, som vi malede på tre af væggene (den sidste væg er en skabsvæg).

Soveværelse makeover

På en af de store tomme vægge lavede vi en billedvæg. Billederne er alle fundet på hjemmesiden RawPixel, som har gratis billeder til download. Der er virkelig mange billeder (af varierende kvalitet), så man skal lede lidt efter de gode billeder, men med lidt tålmodighed er der virkelig fine billeder at finde. Det er også på RawPixel jeg har fundet billederne til vores stue.

Rammerne er fra Jysk. Ikke min favorit, da kvaliteten er ret dårlig, men til gengæld er de super billige, fordi de ofte køre 50% rabat på dem.

Soveværelse makeover

På en anden væg har vi hængt vores spejl op og ved siden af et par hjemmegjorte hylder. Jeg har savet en gammel Ikea billedhylde i mindre stykker og malet dem med samme maling som væggen. For at give bedre plads på hylden har jeg hængt dem med bagsiden op af. Da jeg savede hylden i mindre stykker passede skruehullerne ikke, så dem har jeg givet noget filler og derefter boret nogle nye skruehuller. Skrue-hovederne gav jeg også en klat maling for at gøre dem knap så synlige.

Soveværelse makeover

Vi har stadig det grå sengegavl/hovedgærde, som jeg lavede for nogle år siden. Det fungerer stadig super godt, og jeg synes også det virker fint sammen med den nye vægfarve. Du kan se hvordan sengegavlen er lavet her.

Strikket, stribet restesweater

Strikket stribet restesweater

Jeg har haft gang i et sjovt strikkeprojekt, hvor jeg har brugt en masse forskellige typer garn for at danne en sjov og anderledes stribet struktur.

Idéen er egentlig, at man skal bruge garnrester, men jeg havde desværre ikke så mange rester som passede sammen i strikkefasthed og farve, så jeg måtte købe lidt ind for at komme helt i mål. Garnerne som jeg har brugt er:

Strikket stribet restesweater

Trøjen er strikket efter et helt simpel raglan-opskrift, og maskerne er ret og vrang for at give lidt ekstra mønster og struktur.

Strikket stribet restesweater

Jeg er blevet rigtig godt tilfreds med trøjen, men den er blevet meget varm og pailetterne kradser desværre en lille smule, så jeg overvejer lidt. om jeg skal gå i gang med at klippe dem af, selvom det vil blive et rigtig stort arbejde.

Nyt betræk til høretelefoner

Nyt betræk til høretelefoner

Jeg går meget op i bæredygtighed og det at kunne reparere og forny i stedet for at smide ud og erstatte med nyt. Og her kommer mine sy-kundskaber ofte i brug. Syning behøver nemlig ikke kun at være fine kjoler og sjove tæpper. Nogle gange er det også fint at kunne bruge sine sy-kundskaber til noget praktisk og redde ting fra en tur i skraldespanden.

Nyt betræk til høretelefoner

Puderne på min kærestes høretelefoner var gået i stykker. Han havde ellers tidligere fået udskiftet dem til nye originale puder, men de gik desværre også i stykker. Han spurgte derfor, om jeg kunne sy nogle til ham. Det kunne jeg måske godt – jeg kunne i hvert fald give det et forsøg.

Nyt betræk til høretelefoner

Nyt betræk til høretelefoner

Jeg tegnede et mønster til puderne ved at presse dem flade på et stykke papir. Derefter fandt jeg noget sort stof og syede rundt langs pudernes kanter. Jeg klippede dem op i midten, vendte vrangsiden ind, lagde skumgummipuden i og syede dem sammen i hånden. Sammensyningen blev skjult, da puderne blev limet fast på den lille plastikring, som bruges til at sætte dem fast på selve høretelefon-bøjlen.

Puderne er ikke blevet helt som de gamle, men de fungerer fint og kan bruges uden problemer. Nu håber jeg blot, at de ellers velfungerende høretelefoner kan du lidt endnu. Det er så ærgerligt at smide noget velfungerende ud, bare fordi der er en lille ting, som ikke dur.

Nyt betræk til høretelefoner

 

Chunky strikket sweater

Strikket chunky sweater

Jeg har strikket en ny, lidt chunky sweater i den fineste brændte orange farve.

Strikkeopskriften er en gratis opskift fra Stof og Stil, som hedder Wild flower sweater. Jeg har dog lavet nogle ændringer på min sweater i forhold til opskriften. Sweateren er oprindelig med hulmønster med ret store huller. Det synes jeg ikke fungerede for mig, så jeg har strikket alle masker efter en udtagning drejet for at få mindre huller. Derudover har jeg strikket trøjen lidt mere tætsiddende og ændret lidt for at få mønsterrapporten til at gå op (strikket bærestykket en smule længere og lavet et par ekstra masker under armene). Trøjen er strikket på pind 7 og kanter på pind 6. Opskriften sagde pind 5 til kanter, men det synes jeg blev for markant et skifte.

Strikket chunky sweater

Sweateren er en raglan model, som strikkes oppe fra og ned, men der tages kun ud på ærmerne og ikke på kroppen. Så halsudskæringen har samme bredde som kroppen, hvilket kan synes lidt mærkelig, men egentlig fungerer ret godt.

Strikket chunky sweater

Garnet er Fluffy Day XL fra Hobbii i farven Rust. Jeg brugte 4 nøgler og havde kun lige akkurat nok. Ovenfor kan du se den lille bitte rest garn, som var tilbage efter sweateren var færdigstrikket.

Jeg har det lidt blandet med at strikke i så tykt et garn. Det er rart at det går hurtigt fremad, og det chunky look kan også noget. På den anden side synes jeg ikke, at mine masker bliver helt så pæne og ensartede, når jeg strikker med store strikkepinde. Denne sweater trevlede jeg faktisk starten op på 2 gange, før jeg endelig var tilfreds, og den havde også en lille periode i skammekrogen, hvor jeg ikke var sikker på, om jeg skulle forsætte med den. Men jeg er nu blevet rigtig godt tilfreds med den, og jeg er sikker på, at den bliver et hit på de råkolde dage.

Strikket chunky sweater

Den pink fuglekjole

Pink kjole med fugle

Jeg har syet en ny kjole med de fineste fugle på. Den er syet af en aflagt slå-om-kjole, som var lidt for kort, og en rest bordeaux stof, som jeg havde liggende i gemmerne. Jeg elsker at forvandle tøj til nyt tøj – det er min absolut favorit, når jeg syr.

Pink kjole med fugle

Som symønster tog jeg udgangspunkt i et gammelt mønster fra Burda Style magasinet 3/2013, som jeg har brugt rigtig mange gange. Det er dog blevet tilpasset lidt for at tage højde for den ikke særlig store mængde stof, der var til rådighed. Jeg tilføjede fx linjen ned langs midten og de bordeaux stykker på skuldrene for at få det hele til at gå op.

Kjolen har fået små korte pufærmer og en skjult lynlås i ryggen. Derudover har den skjulte lommer i siden – en kjole skal jo helst have lommer.

Pink kjole med fugle

Jeg er rigtig tilfreds med kjolen, og snittet er blevet rigtig fint. Desværre er jeg lidt usikker på farverne og ved ikke helt, om jeg føler mig tilpas i dem.

Pink kjole med fugle

Strikket hue

Grå strikket huse

Jeg synes tit, det er svært at vælge garn til et strikkeprojekt. Især fordi jeg hurtigt fravælger alt med uld, fordi min hud er ret uld-sart. Derfor har jeg købt forskelige typer garn hjem fra nettet for at teste kvalitet og kradse-niveau, inden jeg bruger det til et større strikkeprojekt.

Grå strikket huse

Garnet skal selvfølgelig ikke gå til spilde og derfor har jeg blandt andet strikket denne hue til min kæreste af et af mine testkøb (han ville ikke stå model, så det måtte jeg selv gøre). Huen er helt simpel at strikke og består af rib (2 ret, 2 vrang) med indtagninger øverst. Opskriften er en gratis opskrift fra Drops, som for øvrigt har en kæmpe stort udvalg af gratis strikkemønstre.

Grå strikket huse

Garnet er Infinity Hearts Daisy i farven 02 Grå. Det ser lidt uld-agtigt ud, men er en blanding af akryl, bomuld og polyester og virker ikke umiddelbart til at kradse.

1 2 3 46