Grøn strukturstrik i eget design

Grøn strukturstrik i eget design

Jeg er blevet færdig med min første sweater, i eget design og efter egen opskrift. Jeg er vant til at sy, hvor det er lidt nemmere at freestyle, for man kan nemt lave tilpasninger løbende, fx ved at sy tøjet lidt ind. I strik er det lidt noget andet, for hvis pasformen ikke er rigtig, bliver man bare nødt til at bide i det sure æble, trævle op og strikke det forfra. Det er også sket for denne sweater en enkelt gang. Heldigvis er strik også meget tilgivende, hvad angår pasform, og især denne type strukturstrik har ret meget stræk i sig.

Grøn strukturstrik i eget design

Sweateren er strikket med dobbelt halskant i drejet rib, ligesom ærmer og krop også er afsluttet med drejet rib. Hele sweateren er i strukturstrik med et simpelt hulmønster.

Grøn strukturstrik i eget design

Skuldrene er konstrueret som saddelskuldre, hvor tre rækker strukturstrik øges til 9 rækker ved ærmestart og derved giver ærmet ekstra fylde og en meget subtil puf-effekt. Bagstykket er strikket både højere og bredere end forstykket for en bedre pasform, og nakken er formet med vendepinde.

Grøn strukturstrik i eget design

Jeg lærte på den hårde måde, at der går mere garn til strukturstrik end til glatstrik, så jeg løb tør for garn undervejs. Da jeg bestilte nye nøgler, var de ikke samme indfarvning, og det var desværre meget tydeligt at se forskel. Mit oprindelige garn har en fin mos-farve (som er svær at gengive på billeder), mens det nye garn i en anden LOT var meget mere gråt og farveløst. Det er ikke nemt at se på billedet nedenfor, men i virkeligheden var det meget tydeligt.

Så jeg kontaktede en masse garnforhandlere i søgningen på min indfarvning, og heldigvis var jeg heldig og fik fat i tre ekstra nøgler af den rigtige indfarvning.

Grøn strukturstrik i eget design

Garnet er Drops merino extrafine i farve 53. Jeg har brugt ca. 12 nøgler garn, og sweateren er strikket på pind 4 mm (3 mm pind til rib).

Grøn strukturstrik i eget design

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar