Pressede blomster

Pressede blomster

Da jeg var lille, pressede jeg tit blomster og lavede fine billeder af dem. Da jeg fandt et par selvsåede stedmoderblomster i fuld flor bag vores hus, fik jeg lyst til at prøve det igen. Jeg nippede blomsterhovederne af og lagde dem i pres imellem to stykker papir. Tip: Læg dem ikke i køkkenrulle eller lignende, da de vil få mønster efter det prægede mønster på køkkenrullen.

Man kan få alle mulige fancy redskaber til at presse blomster, men jeg lagde blot papiret ind i en bog og satte den i spænd i en bogreol, hvor der var rigtig meget vægt på.

Pressede blomster

Blomsterne lå i pres i 5-6 uger, så jeg var sikker på, at de har helt tørre.

Jeg har limet blomsterne på almindeligt hobby-karton og sat billedet i ramme. Jeg havde desværre ikke noget almindelig hobby-lim, så jeg endte med at bruge dobbeltklæbende tape. Det er nok ikke den optimale løsning, men det fungerer for nu.

Pressede blomster

Jeg har også lavet et billede med en lille bregne. Den er sat fast på genbrugspapir i den smukkeste metalramme med buet glas fra en genbrugsbutik.

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar