Ombetrækning af kontorstol

Ombetrækning af kontorstol

Min kontorstol havde længe set lidt træt ud, og hullerne foran på betrækket blev større og større og til sidst for store til at ignorere. Stolen er god at sidde på, så jeg syntes, det var synd at udskifte den, og jeg besluttede mig derfor for at prøve at ombetrække den. Nedenfor kan du se kontorstolen før ombetrækningen.

Ombetrækning af kontorstol

Jeg var utålmodig og ville ikke vente på, at jeg kunne komme i en stofbutik for at købe nyt stof, så jeg gik på jagt i gemmerne, hvor jeg fandt noget fint rødt, vævet møbelstof.

Ryggen har både stof foran og bagpå, så her måtte jeg sy en form for hylster som trækkes ned over ryglænet. Jeg havde ikke lyst til at fjerne det sorte stof for at bruge det som mønster, så i stedet lagde jeg det røde stof over ryglænet, satte nåle i hele vejen rundt langs kanten og tegnede med kridt på bagsiden for at markere hvor stort stofstykket skulle klippes. Det samme gjorde jeg på bagsiden. De to stykker blev syet sammen på maskine og fik en ekstra pyntestikning til at lægge sømrummet pænt ned. Til sidst blev det krænget ned over ryglænet og syet sammen i hånden i bunden.

Ombetrækning af kontorstol

Sædet var lidt simplere. Her lagde jeg også stoffet på, satte det fast med nåle og tegnede klippelinjen med kridt. Derefter har jeg blot syet en løbegang hele vejen rundt, sat en kraftig snor i og strammet det fast rundt om sædet. De oprindelige sorte stof er også sat fast med hæfteklammer, men indtil videre har det fungeret rigtig fint uden.

Ombetrækning af kontorstol

Jeg er så glad for resultatet. Den røde farve er meget flottere end den kedelige sorte, og så er det rigtig dejligt at kunne forlænge livet på kontorstolen i stedet for at skulle ud at købe en ny.

Ombetrækning af kontorstol

Måske kan du også lide...

2 kommentarer

  1. karen siger:

    Hejsa ;-)
    Hvor er stolen blevet fin! Det er lige det jeg trænger til at gøre ved min. Det er nemlig en proff stol, godt nok arvet, men med en masse indstillinger der koster 5500 fra ny. undlader du bare udskæring på ryggen bagtil til det metal plast der stikker ud ? min stol har plast ryg – ville du overtrække ryggen bagtil også?

    Må man spørge til anden halvdel af dit skrivebord. jeg kan se du har lavet ( plads til) en lækker back-to-back opsætning med din symaskine ? kan man se foto af den ? :-)

    – super lækre ting du laver. Du må have flere følgere :-)

 

Skriv en kommentar