Ingunn Birkeland syr

Ingunn Birkeland Syr

Jeg har længe været skrevet op på biblioteket til at låne bogen “Ingunn Birkeland syr”. Jeg har nemlig læst hendes strikkebog og blev begejstret, da jeg så, at der også er en sy-bog. Den hentede jeg på biblioteket i sidste uge.

Ingunn Birkeland syr er en ret moderne sy-bog. Den første del af bogen er billedbaseret og har mange flotte og store billeder – nærmest som en lookbook. Her fremvises alle modellerne uden større forklaring, som først kommer senere i bogen. Modellerne er farverige og med et moderne snit.

Ingunn Birkeland Syr

Sektionen med de mange, store billeder efterfølges af syinstruktioner og forklaringer. De fleste af modellerne er fleksible, og der vises hvordan man fx kan forlænge eller forkorte dem eller ændre halsudskæring eller ærmer. Derudover er der mange af modellerne som kan indgå i et “mix-and-match”, hvor fx en overdel fra en badedragt også bruges som overdel på en aftenkjole.

Ingunn Birkeland Syr

Ingunn Birkeland Syr

I bogen er der særligt to teknikker, som jeg synes er helt vildt fine og selv har lyst til at afprøve. Den ene er i princippet bare simpel patchwork af små, ensfarvede stykker stof. Det bliver brugt på mange forskellige måde, fx til en sweatshirt og til en meget smuk frakke.

Ingunn Birkeland Syr

Ingunn Birkeland Syr

Den anden teknik er også en alternativ måde at fremstille stof på. Her er en masse trådrester syet tilfældigt fast på et stykke stof og danner en virkelig sjov, farverig og fin overflade. Til sidst er stoffet brugt til en kjole som efterfølgende bliver syet om til en skjorte. Samme teknik kunne også være spændende at bruge med garnrester.

Bogen har to store mønsterark med og modellerne findes i virkelig mange størrelser, de fleste fra størrelse 32 – 64.

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar