Blomstret sommerkjole til forårets fester

Fin blomstret sommerkjole

Vi er inviteret til flere fester i løbet af foråret, så jeg fik lyst til at sy en ny festlig og sommerlig kjole. Jeg havde en aflagt kjole fra min søster liggende i gemmerne (se billedet nedenfor), og den var perfekt til formålet. Stoffet er virkelig fint, men snittet og modellen følte jeg mig ikke tilpas i. Den var oplagt til en refashion – især fordi der var en god mængde stof i kjolen.

Fin blomstret sommerkjole

Jeg startede med at klippe kjolen helt fra hinanden, for at få en bedre overblik over stoffet.

Næsten hver gang jeg skiller et stykke eksisterende tøj ad, bliver jeg forbavset over, hvor dårligt det er syet og klippet. Ofte er det klippet skævt i forhold til trådretningen og stoffets naturlige fald, hvilket gør syningerne skæve og faldet forkert. Det er ikke kun på billigt tøj, men også på det lidt dyrere tøj. Ved denne kjole var det særligt nederdelen, hvor forstykket var helt skævt. Og da jeg fjernede sidesømmene var der flere centimeters forskel på forsidens og bagsidens længde.

Fin blomstret sommerkjole

Jeg brugte ikke nogen af kjolens eksisterende detaljer, men udelukkende stoffet og foret. Jeg brugte toppen fra et simpelt kjolemønster med prinsessesømme, og ovenfor kan du se, hvordan det så ud. Det midterste forstykke var for langt til at kunne være på stoffet, så her måtte jeg sy et ekstra stykke på skulderen. Det er dog slet ikke noget man ser, på grund af kjolens spraglede mønster.

Fin blomstret sommerkjole

Kjolen er syet med fuldt for (delvist genbrugt fra den oprindelige kjole, og delvist nyt), og jeg har tilføjet et midterstykke med bæltestropper for at markere taljen. Kjolen lukkes bagpå med en skjult lynlås.

Fin blomstret sommerkjole Fin blomstret sommerkjole

Måske kan du også lide...

2 kommentarer

  1. Liselotte siger:

    Den er såå smuk

 

Skriv en kommentar