Trøjen med de tusindvis af perler

Strikket perletrøje

Mit nyeste strikkeprojekt er en perletrøje, som er fyldt med perler. Jeg har ikke talt efter, men mit bedste bud er et sted mellem 3000 og 5000 perler. Jeg blev nødt til at bestille ekstra perler hjem tre gange, fordi jeg fuldstændig havde fejlvurderet hvor mange små perler der kan være på sådan en trøje.

Strikke perletrøje

Trøjen er ret svær at fotografere, og især de lidt lysere perler forsvinder lidt på billederne. Der er nemlig flere perler, end man umiddelbart ser – der er også helt sarte lysegrønne, lysegule, lyserøde og helt klare perler ind imellem de kraftigere brune, grønne og gyldne.

Trøjen er strikket efter en helt simpelt raglan-mønster fra Lene Holme Samsøe, som jeg har tilpasset lidt til en anden strikkefasthed. Den er strikket af garnet Kremke Morning Salutation. Det er 51% lyocell (en slags viskose som er fremstillet bæredygtigt i en lukket kredsløb) og 49% bomuld, og er rigtig behageligt at have på. Jeg har brugt 8 nøgler i farven æggeskal og har strikket med pind 3,5 mm.

Strikke perletrøje

Perlerne er små facetslebne plastikperler, som hedder Harmoni Facetperlemix. Det er en blanding af farver og størrelser, og jeg har sorteret dem, så jeg kun har brugt de mindste perler og i udvalgte farver. Perlerne er strikket med ind i trøjen. De er først sat på garnet og derefter trukket ind i strikkearbejdet efterhånden som de skulle bruges. Jeg lavede et diagram over deres placering for at sikre mig, at de blev fordelt jævnt, og at jeg fik den effekt, jeg gik efter. Perlerne er helt tætte øverst oppe (der er en perle på hver anden maske på alle rækker), og efterhånden som man kommer længere ned er der flere og flere huller, hvor perlerne til sidst kun er sporadisk.

Strikke perletrøje

Skal du selv strikke med perler, kan jeg virkelig anbefale Harmoni Facetperlemix. De kan fx købes ved Rito De er nemlig af plastik, hvilket betyder, at man ikke skal være bange for at de går i stykker (fx i vask). At de er af plastik gør også, at trøjen ikke bliver så tung, som hvis man brugte glasperler. Og ikke mindst, så holder disse perler farverne selv efter flere vaske i vaskemaskine, modsat andre plastikperler, jeg har prøvet, som falmer med tiden. Og så synes jeg det er dejligt, at de fås i en blandet pakke med forskellige størrelser og nuancer, som kan give et rigtig fint spil til strikketøjet, selvom man kun køber én type perler (jeg har blandet tre farver i denne trøje – grøn, brun og gul).

Strikke perletrøje

Det er det mest tidskrævende strikkeprojekt, jeg endnu har lavet, og det skyldes dels, at jeg har strikket med en høj strikkefasthed, og dels at det kan være lidt langsommeligt at strikke med perler. Men jeg synes, det er det hele værd, og jeg er rigtig glad for trøjen.

Har du selv lyst til at lære at strikke med perler, har jeg lavet en vejledning til hvordan man gør på garnportalen.dk her.

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar