Bargello – florentinsk syning

Bargello broderi - florentinsk syning

Jeg har kastet mig over et nyt projekt – et ret tidskrævende et af slagsen. Efter at have set en masse virkelig smukke eksempler på bargello broderi (også kaldet florentinsk syning) på Pinterest, kriblede det i fingrene for selv at prøve. Ligesom almindeligt broderi er det et tidskrævende stykke arbejde, men også et hyggeligt projekt, som man kan lave lidt på mens man lytter til en god lydbog eller podcast, ser tv, eller blot sidder og tænker en masse dybe tanker.

Jeg har ikke investeret i det helt rigtige broderi-grej endnu, da jeg lige ville prøve det af først. Stramaj-stoffet har jeg fået af min mor, som  har fundet det i en genbrugsbutik, og garnet er almindeligt bomuldsgarn fra Søstrene Grene. Det er ikke helt ideelt, men det er billigt, nemt at få fat på og fås i rigtig mange flotte farver.

Jeg ved ikke, hvad broderiet skal ende med at blive til, men det er egentlig heller ikke så vigtigt, synes jeg. Det er mere det at skabe noget nyt, afprøve nye teknikker og selve håndarbejdsprocessen, jeg synes er dejlig. I den hurtige verden, vi lever i, er det nogle gange virkelig befriende at lave god gammeldags langsommeligt håndarbejde, som ikke nødvendigvis behøver at føre til noget nyttigt, innovativt eller selvudviklende.

Måske kan du også lide...

2 kommentarer

 1. Stine siger:

  Hej Pernille
  Har du mønstre/vejledning på hvordan man kreerer disse fine broderi-punge. Min datter på 7 år og jeg er ved at lave pakkekalender til mormor og sådan en her vil være skøn at kunne pakke ind :-)
  Bh Stine

  • Pernille / StyleDesignCreate.com siger:

   Hej Stine,
   Tak for din besked. Nej, jeg har desværre ikke et mønster eller en vejledning på pungene. Jeg har ikke kunne finde en vejledning, men på Pinterest findes der mange forskellige mønstre, som du måske kan bruge. Mønstrene kan være lidt sværere at overskue end korsstingsbroderi, så hvis det er muligt, er det en god ide at male/tegne dem op på stoffet før man syr.
   Sikke en sød ide at bruge den til pakkekalender :)

 

Skriv en kommentar