Turkis perlesweater

Strikket turkis perlesweater

Jeg kunne ikke lade perlerne liggende, så nu har endnu en perlesweater set dagens lys. Garnet var oprindelig købt til en anden trøje, men efter at have strikket cirka halvdelen fortrød jeg og trævlede den op. Det var bare ikke det rigtige garn til den strikkeopskrift.

Garnet var til gengæld ganske fint til en perlesweater. Det er garnet Acacia i farven Seafoam fra Hobbii. Det 51% akryl og 49% bomuld, og meget blødt at have på. Ulempen ved garnet er, at det er spundet af mange små tråde, og de er ikke altid snoet/spundet lige godt ind i hinanden, og det kan derfor have en tendens til at dele sig.

Strikket turkis perlesweater

Perlerne er fra Cchobby, og jeg har brugt en blanding af klare facetslebne perler og matte perler. Begge slags perler er i plastik. Jeg har bevidst valgt plastik frem for fx glas for at gøre trøjen mere robust med hensyn til maskinvask og for at gøre den lettere i vægt. Glasperler bliver tunge i den mængde der skal bruges til sådan en trøje. Derudover har jeg begrænset farverne, så den er holdt i turkis, brune og gule nuancer og jeg har brugt perler i samme størrelse.

Strikket turkis perlesweater

Ligesom min tidligere perlesweater, er denne også strikket efter opskriften “Striber my size” af Lene Holme Samsøe (fra bogen Mig og Mini), men med inspiration fra Lærke Baggers skønne trøje i bogen Strik (som jeg endelig har fået mulighed for at læse – kan anbefales). Jeg har tilpasset opskriften, så den passede til strikkefastheden på garnet. Derudover har jeg strikket ombukket halskant og lavet trekvarte ærmer.

Strikket turkis perlesweater

Sweateren er strikket på pind 4 og der er brugt en lidt mere end 3 garnnøgler.

Sweateren er allerede blevet flittig brugt. Den er blevet i lille smule tung i forhold til min tidligere perlesweater. Det skyldes både at garnet er tungere, og at der er brugt flere og gennemsnitlig større perler end på den første sweater. Jeg synes dog ikke tyngden er et problem, da den også er med til at give en flot fald.

Har du selv lyst til at lære at strikke med perler, har jeg lavet en vejledning til hvordan man gør på garnportalen.dk her.

Måske kan du også lide...

2 kommentarer

 1. Laila Andersson siger:

  Hej 😊 hvor kan man købe opskriften på turkis bluse med perler den er bare så flot. Mvh laila

  • Pernille / StyleDesignCreate.com siger:

   Hej Laila,
   Opskriften hedder Stribe My Size og er fra bogen Mig og Mini af Lene Holme Samsøe. Oppe i indlægget er der også et link til hvor den kan købes :) Opskriften er ikke med perler – dem har jeg bare selv tilføjet.

 

Skriv en kommentar