Strikket perle-sweater

Strikket sweater med perler

Jeg har strikket en sweater fyldt med perler efter inspiration fra Lærke Bagger, som jeg før har omtalt her på bloggen. Lærke Bagger har for nylig udgivet en bog med strikkeopskrifter (se mere her). Den har jeg desværre ikke haft anledning til at læse i, men jeg blev alligevel inspireret til at gå i gang med en perle-sweater i bedste Lærke Bagger-stil.

Strikket sweater med perler

Jeg har fundet ud af, at jeg ikke er særlig god til uld tæt på kroppen, så derfor har jeg denne gang forsøgt mig med akryl-garn, nemlig Scheepjes Colour crafter. Garnet fås i rigtig mange fine farver, men jeg valgte en lidt neutral farve for at give ekstra fokus til perlerne. Akryl-garn har ry for at være noget billigt plastik-garn, og dette garn er da også i den billige ende, men jeg synes det føles lækkert og virker ikke for varmt at have på. Garnet rækker langt (300 meter pr 100 gram), og der gik knap 2,5 nøgle til denne sweater.

Strikket sweater med perler

Perlerne har jeg sat på garnet først og derefter strikket normalt og hevet perlerne frem på garnet og strikket med ind, når det passede. Der findes også en teknik hvor man bruger en lille hæklenål til at sætte perlerne på de enkelte masker efterhånden som man strikker, men jeg synes dette gav en bedre effekt til netop denne sweater.

Perlerne er plastikperler (for at holde trøjen så let som muligt). Der er to forskellige slags, facetperler og runde perler. Jeg købte 4 pakker runde perler og 3 pakker facetperler, men har nok stadig en tredjedel af perlerne tilbage.

Strikket sweater med perler

Da jeg som sagt ikke har haft mulighed for at kigge i Lærke Baggers nye bog, måtte jeg selv finde en opskrift. Jeg har brugt en ret simpel opskrift på en raglan sweater af Lene Holme Samsøe, som hedder “Striber My Size”, som for øvrigt også er virkelig fin i sin originale udgave – måske jeg skal strikke den senere. Opskriften er fra hendes bog Mig & mini strik.

Jeg har fulgt opskriften og ikke rigtig ændret noget, ud over at jeg brugte garn med en mindre strikkefasthed (20 masker pr 10 cm i stedet for opskriftens 22 masker pr 10 cm) og har derfor strikket sweateren et nummer mindre (xs) end jeg normalt ville vælge.

Strikket sweater med perler

Har du selv lyst til at lære at strikke med perler, har jeg lavet en vejledning til hvordan man gør på garnportalen.dk her.

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar