DIY Snefnug i perler

DIY perle snefnug

Jeg har set så mange fine versioner af snefnug og stjerner lavet i perler, så jeg fik lyst til at lave nogle selv. Snefnuggene kan bruges til mange forskellige ting her i julen. Mine kommer op at hænge, men de kunne også være fine på juletræet, eller som pynt på en gave.

Jeg har fået lavet to forskellige snefnug. Den ene i små grønlandske perler og den anden i lidt større glasperler. Begge er lavet med ståltråd, så de selv kan holde faconen.

DIY perle snefnug

Jeg har ikke nogen specifik vejledning, men her er lidt tips til materialevalg, hvis du selv har lyst til at lave snefnug af perler:

  • Brug ståltråd, så snefnuggene selv kan holde faconen. Jo tykkere ståltråd, jo bedre holdbarhed, men tyk ståltråd kan også være svært at forme, og svært at få igennem perlerne. Din ståltråd skal kunne gå igennem tre gange.
  • Alle typer perler kan bruges, og du kan også sagtens mikse forskelige typer og størrelser. Jeg syne,s det er flot med perler med lidt transparens, så lyset går fint igennem dem.

Jeg har startet mine to snefnug på samme måde, som jeg vil prøve at forklare her

  • Tag 12 perler på tråden og før tråden gennem perle nummer 1, så der dannes en ring.
  • Tag 5 perler på tråden er før tråden gennem perle nummer 3 på ringen. Nu er der dannet en lille trekant ud fra ringen. Sæt yderligere 5 perler på tråden og før tråden gennem perle nummer 5 på ringen. Forsæt til du har 6 trekanet som stritter ud fra ringen.
  • Før tråden igennem de næste tre perle på den første trekant, så din tråd ender ude på spidsen af trekanten.
  • Herfra har jeg gjort noget forskelligt med mine to snefnug, men du kan eksperimentere med forskellige antal perler. De vigtigste er blot, at du altid sætter et ulige antal perler på tråden, og at du gør det samme for alle seks takker på snefnugget, så du ender med en fin symmetri.

DIY perle snefnug

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar