Strikket Sunday sweater

Strikket sunday sweater

Endnu en strikket trøje er kommet af strikkepindene. Denne gang er det en trøje efter opskriften “Sunday sweater” af PetitKnit, som er en nem og meget begyndervenlig strikkeopskrift. Trøjen i opskriften er lidt for oversize til min smag, så jeg har strikket trøjen en nummer mindre end jeg normalt ville vælge og strikket med mindre pinde (5,5 i stedet for 7) , hvilket også gør strikken lidt tykkere.

Strikket sunday sweater

Trøjen har en lækker dobbeltkant i kraven, som jeg forøvrigt har lavet lidt større end i opskriften. Ærmerne i opskriften er store ballon-ærmer, men jeg valgte at lave ærmerne i min trøje smalle i stedet.

Garnet er Drops Air i farven “35 Ler“. Det er et blow-garn i en blanding af alpaka, uld og polyamid, som er meget nemt at strikke med, fordi det glider nemt på pindene. Det er et dejligt varmt og vamset garn, som ikke kradser. Dertil har jeg en følgetråd i Drops kid-silk i farven “33 Rust“.

Strikket sunday sweater

Egentlig var garnet tiltænkt en cardigan, som jeg også nåede et godt stykke over halvvejs med, men efter en prøvning var jeg ikke tilfreds med kombinationen af model og garn, så jeg endte med at trevle det hele op og strikke denne trøje i stedet, som passer meget bedre til garnet. Strikning kræver nogle gange lidt ekstra tålmodighed :)

Måske kan du også lide...

3 kommentarer

 1. Sussi siger:

  Jeg er ny strikker og er i gang med en sunday. Jeg kunne egentlig godt tænke mig dine ærmer, i stedet for opskriftens. Hvad har du gjort? :) mvh Sussi

  • Pernille / StyleDesignCreate.com siger:

   Hej Sussi,
   Jeg kan ikke helt præcis huske det, men jeg har bare ladet være med at lave udtagninger på ærmerne og i stedet bare forsat rundt med samme antal masker. Tror også jeg lavede nogle indtagninger, men jeg kan desværre ikke huske hvor mange eller hvor. Jeg tror, du må strikke et lige stykke, prøve trøjen og se om du synes ærmet skal være smallere.
   Rig god fornøjelse med trøjen :)

 2. Sussi siger:

  Tusind tak for din tid og svar :) Jeg prøver mig lidt frem

 

Skriv en kommentar