DIY sofapuder i grafisk patchwork

DIY sofapuder i moderne patchwork

Vi har haft grå sofapuder i vores grå sofa i virkelig lang tid. Jeg gik lige tilbage i arkivet på bloggen og kan se, at jeg syede de gamle sofapuder i 2015. Så det er vist ikke så mærkeligt, at jeg syntes, at det var ved at være på tide at få lidt mere farve ind i stuen og sofaen.

DIY sofapuder i moderne patchwork

Derfor gik jeg i gang med et par nye patchwork-puder. Puderne er syet af rester af møbelstof og velour, som jeg alle havde i gemmerne. Det blomstrede stof er jeg lidt forelsket i, og det var det jeg tog udgangspunkt i, da jeg skulle vælge de tilhørende farver. Det blomstrede stof er lidt gammeldags i sit udtryk, og derfor var det vigtigt at pudens snit blev grafisk og der kom lidt ekstra knald på farverne for at give modspil.

DIY sofapuder i moderne patchwork

Jeg startede med at lave et stort kvadrat af papir (bare almindeligt printerpapir tapet sammen), som passede til størrelsen på vores puder. Derefter tegnede jeg nogle lige linjer på kryds og tværs for at opdele firkanten i felter. Til sidst klippede jeg felterne ud og brugte som mønster til stoffet. Jeg har tegnet pile på mønsteret for at kunne se hvordan mønsteret skal ligge på stoffet i forhold til trådretningen. Nedenfor kan du se hvordan stoffet er lagt op inden syningen. Den ene kant er gjort lidt længere for at gøre plads til en lynlås.

DIY sofapuder i moderne patchwork

Det er altid lidt en udfordring at sy stof sammen af forskellig kvalitet, og især når det er på skrå, hvor stoffet giver sig mere. Der er derfor en tålmodighedsarbejde, men til gengæld også et ret tilgivende arbejde, da man næppe ser små skævheder, når først puderne ligger i sofaen.

DIY sofapuder i moderne patchwork

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar