Taske i variabel størrelse

DIY taske i variabel størrelse

Jeg har tidligere syet en rigtig god taske til arbejdsbrug. Den har jeg været (og er stadig) rigtig glad for, men nu har jeg fået brug for en større taske. Jeg er nemlig begyndt at cykle på arbejde i stedet for at tage bussen, og særlig nu, hvor det begynder at blive mørkt, koldt og nogle gange vådt, er det lidt af et udstyrsstykke med vanter, hue, refleksvest, lygter, regntøj, skiftetøj osv, så jeg har fået brug for mere plads i tasken til alt udstyret.

Derfor syede jeg denne nye taske.

DIY taske i variabel størrelse

Tasken er syet af møbelstof fra Stof og stil, som jeg har quiltet sammen med en rest fleece-stof og en gammel voksdug. Denne kombination af materialer og quiltning gør, at overfladen bliver blød og polstret, men også meget stiv, så tasken aldrig vil blive slasket og falde sammen.

DIY taske i variabel størrelse

Jeg har brugt nogle læder-rester (overskud fra en møbelproduktion) til hanke og til dekoration i bunden. Det kan være lidt svært at sy i læder med en almindelig husholdnings-symaskine. Til hankene brugte jeg fremgangsmåden, som er beskrevet her. Fremgangsmåden fungerede rigtig fint, men min symaskine havde lidt svært ved de fire lag læder, selvom jeg brugte en læder-nål, så enkelte steder måtte jeg rette syningen til i hånden.

DIY taske i variabel størrelse

Uden på tasken er der en lomme, som lukkes med en metal-lynlås. Det er rigtig praktisk til nøgler, mobil og andre småting som er rare at have lige ved hånden.

DIY taske i variabel størrelse

DIY taske i variabel størrelse

Tasken lukkes med lynlås i toppen, og den er foret med lyst, mønstret stof. Indeni er der to store lynlåslommer til småting.

DIY taske i variabel størrelse

En af de skønneste og sjoveste ting ved denne taske er, at den er variabel i størrelsen. På siderne og bunden sidder der nemlig en lang, kraftig lynlås, som kan lynes for at gøre tasken mindre i bredden. Det var lidt en eksperiment, men det fungerer overraskende godt og nemt.

DIY taske i variabel størrelse

Oven over kan du se, hvordan lynlåsen går hele vejen hen under bunden og om på den anden side.

Taske med variable bredde

DIY taske i variabel størrelse

Når lynlåsen lynes, bliver tasken ret flad og har samme dybde over det hele. Det overskydende stof fra bunden ligger så inde i tasken, men det ligger sig pænt op af siderne, så det er ikke noget problem.

Jeg vil nok primært bruge den store version af tasken, men det er smart at kunne gøre tasken mindre, hvis jeg fx en dag skal tage bussen på arbejde, og derfor ikke skal have alt det ekstra udstyr med.

DIY taske i variabel størrelse

Måske kan du også lide...

4 kommentarer

 1. Sabina Kirk siger:

  Kan man købe et mønster til taskerne?

  • Pernille / StyleDesignCreate.com siger:

   Hej Sabina,
   Nej, desværre. Jeg har desværre ikke noget mønster, da jeg blot skrev nogle mål ned og tegnede op direkte på stoffet.

 2. Anna Jensen siger:

  Hvor er den flot og yderst praktisk :)

  Jeg er selv lige begyndt at sy tasker og jeg må ærligt indrømme, at din taske bliver mit endemål. Jeg øver mig lige på et par andre tasker først.

  Tusind tak for delingen af din taske, den er meget praktisk :)

  • Pernille / StyleDesignCreate.com siger:

   Hej Anne,

   Mange tak for de søde ord. Jeg er stadig rigtig glad for tasken og bruger den dagligt.
   Ønsker dig god fornøjelse og held og lykke med taskesyningen. Det er en sjov og hyggelig hobby :)

 

Skriv en kommentar