Praktisk skuldertaske med læder-detaljer

Brun skuldertaske med læder

Den skuldertaske, som jeg bruger hver dag til arbejde er desværre ved at have set bedre dage. Overfladen er simpelthen slidt, og den er ved at gå i stykker flere steder. I stedet for at købe en ny, valgte jeg at sy en selv. Det gav både mindre overforbrug i vores verden og underholdning og udfordringer til mig selv.

Brun skuldertaske med læder

Mønsteret har jeg selv lavet ud fra mål på en eksisterende taske. Så det er bare foregået med lineal, vinkelmåler, passer og en masse udregninger. Det er sådan, jeg laver næsten alle mønstre på mine tasker.

Mønster til taske

Tasken har jeg syet af en rest brun møbelstof, som du måske også kan kende fra denne rygsæk. For at få tasken til at holde sin form, har jeg quiltet den sammen med et kraftigt stykke møbelstof (det man kan se på billedet ovenfor). Det er ikke noget, man kan se på det færdige resultat, da jeg har syet i lodrette baner, som følger linjerne i stoffets vævning, men det har gjort tasken meget flottere, og det sørger for, at tasken ikke virker slasket og falder sammen, når den ikke er fyldt.

Nedenfor kan du se billeder at syprocessen, hvor man bl.a. kan fornemme de lodrette quilt-linjer.

Burn skuldertaske med læder detaljer

Burn skuldertaske med læder detaljer

Brun skuldertaske med læder

Hankene er syet af en rest læder, som var i overskud fra en møbelproduktion, og som jeg har fået af min morbror. Samme læder er brugt til bunden af tasken. Jeg synes, læder-detaljerne giver en lækker finish og kontrast til tasken.

Hankene syede jeg for længe siden, da jeg skulle afprøve en ny syteknik, som jeg havde set på Pinterest.  Jeg syede dem samtidig med hankene til denne taske, så det er næsten 5 år siden, og de har troligt ligget i min stofsamling og ventet på det helt rigtige projekt. Skulle du selv have lyst til at prøve at sy læder-hanke, kan jeg anbefale denne tutorial, som jeg selv har fulgt.

Brun skuldertaske med læder

Da jeg skal bruge tasken hver dag på arbejde, var det meget vigtigt for mig at der var lommer både indvendigt og udvendigt. Udvendigt er der en enkelt lomme og indvendigt har jeg syet to lommer. Jeg synes det er ret svært at få denne type lommer pæne og præcise, men heldigvis er det brune stof meget tilgivende og skjuler unøjagtighederne.

Brun skuldertaske med læder

Tasken åbnes og lukkes med lynlås, som er syet fast nede i tasken. Det gør både tasken mere rummelig, og så synes jeg også, at det på netop denne taske ser pænere ud end at sætte den helt oppe ved kanten.

Til sidst har tasken fået en god gang imprægnering, så den bedre kan modstå det danske vejr.

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar