Weekendtaske med læder-hanke

Weekendtaske med læderhanke

Denne taske blev egentlig syet, fordi jeg skulle afprøve en ny vejledning til at sy læderhanke, som jeg havde set på pinterest. Jeg har altid syntes, at det var lidt tricky at sy i læder og har derfor ofte undgået det, selvom det altid giver sådan en flot effekt og finish (hvis det vel at mærke er syet pænt).

Weekendtaske med læderhanke

Fremgangsmåden i den ovennævnte vejledning fungerede rigtig godt for mig, og jeg er godt tilfreds med resultatet. Jeg brugte ægte læder, denim-tråd og lædernål og syede med ekstra stor stinglængde. Jeg har ikke nogen teflon-trykfod, som der anbefales, med det gik også ganske fint uden (måske fordi min symaskine har overtransportør). Jeg vil absolut anbefale fremgangsmåden, hvis du står og mangler læderhanke. Den eneste ulempe er, at enderne ikke bliver afsluttet og derfor helst skal “gemmes”.

Jeg endte ud med både et sort og et brunt sæt læderhanke. Det brune blev til denne taske, og det sorte sæt har jeg stadig til gode at bruge.

Weekendtaske med læderhanke

Tasken blev syet efter eget mønster, som blev lavet og tilpasset lidt hen af vejen. Jeg brugte noget groft-vævet møbelstof fra Stof og Stil, som jeg afstivede med vlieseline og derefter quiltede. Som fine detaljer er der brugt læder i bunden og tittekanter/piping i kanterne. Det bliver lidt svært og tykt at sy i med både læder, hanke og tittekant, men med en kraftigt nål og kraftigt tråd går det nogenlunde. Kun en enkelt nål måtte lade livet under syningen. Foret måtte jeg dog sy fast i hånden.

Weekendtaske med læderhanke

Udvendig satte jeg en lynlåslomme på den ene side og en stor åben lomme på den anden side. Lynlåsen er en dobbelt-lynlås fra en gammel rygsæk. Det satte en lille stykke læder i glideren for at matche hanke og bund.

Måske kan du også lide...

4 kommentarer

 1. mutti siger:

  Neeej hvor er den fin <3 forelsket <3 Måske kunne man ønske sig sådan en i fødselsdagsgave :-)

 2. emma siger:

  Det er godt nok en fin taske! :)

 3. Sussie siger:

  Den er rigtig flot. Har du brugt et mønster til tasken? Vil du fortælle hvilket?

  • Pernille / StyleDesignCreate.com siger:

   Mange tak, Sussie :)
   Jeg har ikke brugt et mønster til tasken. Jeg har blot tegnet sidestykkerne op på et stort stykke papir, målt omkredsen og derudfra lavet de øvrige dele af tasken. Jeg har oftest ikke et færdigt mønster, inden jeg går i gang med et projekt som dette, men tilpasser det hele lidt efterhånden som jeg syr.

 

Skriv en kommentar