Denim nederdel af gamle bukser

Denim nederdel af gamle bukser

Jeg har længe manglet en god, alsidig denim nederdel i min garderobe, men har ikke haft held med at finde den helt rigtige. Allerhelst ville jeg jo også gerne selv sy den selv. Derfor har jeg den seneste tid været på udkig i genbrugsbutikker efter store, mørkeblå denim bukser uden for meget slid, men gerne med en lille smule stræk. Ved seneste besøg i den lokale genbrugsbutik var der gevinst i herreafdelingen, og et par bukser kom med hjem.

Denim nederdel af gamle bukser

Jeg havde ikke nogen klar plan og heller ikke noget mønster at gå ud fra, så jeg skilte bukserne ad for at se hvor meget stof, jeg havde at gøre med. Selvom bukserne var store, var der alligevel ikke så meget stof, når man gerne vil lave en knælang nederdel med lidt vidde.

Denim nederdel af gamle bukser

Jeg brugte det nederste af benene og endte med at sætte et stykke i midten, som oprindelig var tænkt som knapstolpe. Og så tilføjede jeg nogle kiler i siderne. Jeg har sat et fast taljestykke på, og brugt de oprindelig bæltestropper. Derudover synes jeg baglommerne var ret fine, så de blev sat på siderne uden på de indsyede sidelommer.

Denim nederdel af gamle bukser

Bagpå lukkes nederdelen med en usynlig lynlås.

Da jeg ikke havde noget mønster at gå ud fra, har jeg syet og sprættet op igen en hel del gange undervejs, men jeg er blevet rigtig glad for det endelige resultat, og nederdelen er allerede blevet flittigt brugt. Stolpen foran er jeg stadig i tvivl om skal have knapper, men efter sidelommerne er kommet på synes jeg måske det er pynt nok.

Denim nederdel af gamle bukser

 

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar