Hvad blev der af mors bukser?

– Og fars skjorte? De blev forvandlet til min nye kjole!

Denne kjole syede jeg nemlig efter min mor havde været forbi med en pose aflagt tøj hjemmefra. Når de rydder ud i skabene derhjemme, plejer hun tit at tage noget fra til mig. Sjældent fordi hun tror, jeg vil gå i det, men fordi hun kan spotte det gode stof og ved, at jeg sikkert kan bruge det til noget godt. Og det havde hun jo helt ret i :)

Kjolen er som sagt syet af min fars skjorte (det lyseblå med striberne) og min mors bukser (det mørkeblå). Til toppen har jeg taget udgangspunkt i et mønster fra bogen “Boundless style“, som jeg vist ikke tidligere har skrevet om her på bloggen (det bliver fluks skrevet på to-do listen). Desværre passer mønstrene i den bog mig generelt ikke særlig godt, så jeg måtte tilpasse en del undervejs.

Til kjolen ville jeg gerne genbruge så mange detaljer fra skjorten som muligt. Kraven kunne desværre ikke genbruges som krave på kjolen, da den simpelthen blev for stor til mig. Til gengæld genbrugte jeg stolpelukningen foran, men satte dog mine egne knapper på. Stolpelukningen har ikke nogen funktion på kjolen og er udelukkende til pynt. Kjolen lukkes i stedet med en usynlig lynlås i ryggen.

Jeg har sat skjulte lommer i siden af kjolen. Her har jeg genbrugt noget orange og hvid stribet stof, som sad bag på kraven på skjorten. Jeg synes, det er en sjov detalje at genbruge, og så kan jeg godt lide, når kjoler har en anderledes, skjult detalje som denne.

Ærmerne er små halve ærmer, da det lige var hvad der var tilbage af skjorteærmerne. Resten af ærmegabet (samt halsudskæringen) har jeg afsluttet med kantebånd på indersiden.

Jeg har rynket nederdelen og syet den fast til overdelen, men jeg overvejer at lave det om og lave skørtet med store læg i stedet. Rynke-effekten gør skørtet stort og giver volume, hvor jeg tror at læg ville få skørtet til at ligge mere ned og gøre det mindre visuelt.

Billedet ovenfor er bagsiden af kjolen og i syningen i midten er den skjulte lynlås sat i. Det var et stort arbejde både at gøre lynlåsen så usynlig som muligt og samtidig sørge for at striberne sad lige over for hinanden, men det er heldigvis lykkedes rigtig godt her.

En af udfordringerne ved at sy af aflagt tøj er, at der ikke altid er stof nok. Det problem stødte jeg også på, da jeg syede denne kjole. Ved skørtet har jeg løst det ved at sy to stykker stof sammen. Når stofferne sys sammen, hvor det passer med mønsteret (i dette tilfælde striber), kan man næsten gøre det usynligt. På billedet ovenfor er min sammensyning lige under den midterste grå stribe.

 

 

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar