Pink og brunt baby patchworktæppe

Pink og brunt patchwork babytæppe

Endnu en gang har jeg leget med stofrester og forvandlet dem til et babytæppe. Knap 200 stoflapper i pink, lyserøde og brune farver blev klippet fra rester fra andre projekter. Måske kan du genkende det blomstrede og pink stof fra den babykjole jeg syede til en venindes nyfødte datter.

Pink og brunt patchwork babytæppe

Tæppet er et ret simpelt patchworktæppe, som dog er ret tidskrævende, fordi stoflapperne er relativt små. Det er quiltet med et lag pladevat imellem lagene og har bomuld på både forsiden og bagsiden. Det er første gang jeg har brugt pladevat til at quilte med, men jeg synes det fungerede fint, selvom der skal bruges lidt flere nåle til at hæfte lagene end når man fx bruger fleece, som jeg ofte har brugt. Jeg frygtede at det ville blive for stift med pladevat, men det er blevet dejlig blødt.

Pink og brunt patchwork babytæppe

Det måler ca. 90 x 90 cm, og er til salg på blogshoppen.

Pink og brunt patchwork babytæppe

Pink og brunt patchwork babytæppe

Måske kan du også lide...

2 kommentarer

 1. Birthe Bahr siger:

  Hej. Jeg syr mit første patchworktæppe efter din sybeskrivelse… men det inderfor du bruger flees er det et tæppe eller hvad…??? Og hvad er nemmest som nybegynder??? Flees eller pladevat ?? Håber ikke mit spørgsmål er dumt…. men dit svar betyder meget for mig…
  Venlig hilsen
  Birthe Bahr

  • Pernille / StyleDesignCreate.com siger:

   Hej Birthe,
   Ja, det fleece jeg har brugt har ofte været fra et fleece-tæppe. Jeg ved faktisk ikke, hvad der er nemmest af fleece eller pladevat, men du får umiddelbart bedst fylde med pladevat. Jeg har ikke selv prøvet det, men mange bruger noget der hedder “batting” til deres patchworktæpper. Det fås i mange forskellige tykkelser og minder lidt om pladevat, men hænger lidt bedre sammen. Hvad der er bedst til dit projekt kommer også lidt an på hvordan du tænker at tæppet skal bruges. Hvis det skal bruges som slumretæppe, er fleece eller en tynd pladevat god, men hvis det fx er et babytæppe som skal ligge på gulvet, vil jeg anbefale en tyk placevat eller en form for tyk batting.
   Håber du kunne bruge det. God fornøjelse :)

 

Skriv en kommentar