DIY plantevæg

I vores køkken har vi en stor væg, som længe har været tom. Den er både bred og høj, og så har den en meget fremtrædende placering, så det der hænger på den, vil få stor betydning for rummet. Vi overvejede længe et stort verdenskort eller et stort maleri, men til sidst faldt valget på en plantevæg.

Der findes rigtig mange forskellige løsninger til plantevægge, og man kan endda få store systemer med selvvanding. Det er ret smart på mange måder, men jeg var ikke så vild med at plante direkte i fastmonterede beholdere, da det vil gøre omplantning og udskiftning af jord ret omstændigt.

I stedet kiggede vi på urtepotteskjulere, som kunne monteres på stænger, et gitter eller direkte på væggen. Efter at have researchet forskellige plantevægge, kom vi hurtigt til den konklusion, at det ikke var realistisk at få det grønne til at dække væggen fuldstændig, og derfor var det vigtigt, at urtepotterne var pæne at se på. Vi fravalgte derfor de helt billige plastikurtepotter og endte med hvide keramik urtepotteskjulere fra Jysk. De er lidt dråbeformet i udformningen og har et lille hul med en snor, så de kan hænge på væggen. Snoren har jeg udskiftet til en hvid for at få den til at falde mere i med væggen.

Urtepotterne er hængt direkte op på søm på væggen. Afstanden eksperimenterede vi lidt med, men endte med en afstand på 30 cm horisontalt og 20 cm vertikalt. Planterne er hængt forskudt for at få dem til at se ud af mest muligt.

Planterne er fra Ikea, og vi har bevidst valgt dem med mest fylde, og dem som på sigt forhåbentligt vil vokse sig store og dække mest muligt af væggen.

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar