Beskyt dit gulv med hæklede stolesokker

Jeg har endelig lært mig selv at hækle! Ganske vist kun meget simple ting, men det er et stort fremskridt. Jeg har nemlig flere gange tidligere forsøgt at lære det, men det har aldrig rigtig hængt ved. Men nød lærer nøgen kvinde at spinde, for jeg havde virkelig brug for nogle hæklede karklude (som jeg håber snart at få lagt på bloggen), så efter en lang række youtube-videoer og en masse fejlede forsøg, lykkedes det endeligt at lave noget som rent faktisk kan bruges.

Dette indlæg skal dog ikke handle om de hæklede karklude, men om hæklede stolesokker. Lige siden vi fik vores stole med metalben har jeg haft problemer med at undgå ridser i gulvet. Filtdutterne ville bare ikke blive på, og da jeg endelig fik dem til at sidde fast med to-komponents-lim, blev de hurtigt slidt flade og skæve…

En tur på Pinterest viste, at flere havde hæklet stolesokker, og det synes jeg er helt genialt! På Pinterest findes der mange anvisninger til, hvordan de kan hækles. Jeg fulgte en af vejledningerne og prøvede mig lidt frem, indtil jeg fandt en størrelse, som passede til vores stole. Stolesokkerne er hæklet i fastmasker, og jeg har brugt ganske almindelig, billigt, sort bomuldsgarn for at gøre dem så diskrete som muligt.

Sådan hækler du stolesokker

Jeg kan ikke læse hækleopskrifter og slet ikke skrive dem, men jeg vil gerne prøve at forklare, hvordan jeg har hæklet dem. Først har jeg lavet en “magic ring” med 6 fastmasker. Derefter har jeg hæklet to fastmasker i hver af de seks masker (så der er 12 masker i alt), og derefter har jeg bare fortsat rundt med fastmasker til sokken havde den ønskede højde. Hvis dine stole har tykkere ben, skal du måske hækle flere masker, men antallet af masker kommer også an på, hvilke hæklenål du bruger, og hvor fast du hækler. Jeg kan kun anbefale at prøve dig frem. Sokkerne skal være ret stramme om stolebenet, så de bliver siddende når stolen rykkes rundt.

Vi har otte stole, så efter at have hæklet 32 sokker, glæder jeg mig til at komme i gang med noget andet.

Måske kan du også lide...

4 kommentarer

 1. Sabrina siger:

  Hej.
  Jeg har samme problem med mine stole.
  Jeg tænker dog om disse hæklede sokker er stærke nok til ikke at blive hurtig slidt igennem?
  Sidder dine stolesokker stadig som de skal?

  • Pernille / StyleDesignCreate.com siger:

   Hej Sabrina,
   Jeg kan godt forstå din bekymring, og jeg har selv tænkt det samme. Vi bruger ikke stolene så meget til hverdag, og sokkerne sidder rigtig fint endnu. Men om det er en løsning, som kan holde i flere år, er jeg i tvivl om. Det må komme an på en prøve :) Jeg har forøvrigt filtdutter på benene inden under stolesokkerne. Måske det hjælper med at skåne sokkerne en smule.

 2. Sarah siger:

  Kan man købe 16 STK?
  Jeg kan ikke finde dem til salg i samme størrelse som dine noget sted.

  Mvh
  Sarah

  • Pernille / StyleDesignCreate.com siger:

   Hej Sarah,
   Nej, desværre ikke. Jeg er ikke den helt store hækler, og laver dem derfor ikke på bestilling. Men hvis du kender en hækler eller selv har mod på det, er de ikke så svære at hækle.

 

Skriv en kommentar