DIY julesilhouette til vinduet

Diy julesilhouette til vinduet

På det seneste har jeg set rigtig mange flotte eksempler på forskellige julemotiver og julelandskaber til at sætte på vinduet og danne de fineste silhouetter især ved mørkets frembrud. Desværre er det ikke lykkedes mig at finde et ordentligt mønster på nogle af disse. Enten var de for dyre, skulle bestilles hjem fra udlandet, krævede medlemsskab eller var for svære at klippe ud. Så en dag besluttede jeg at lave mit eget mønster – og selvfølgelig dele det her med jer.

Diy julesilhouette til vinduet

Som inspiration fandt jeg dette julelandskab, som dog ikke var helt passende til formålet, men havde nogle fine motiver, som jeg kunne bruge. Jeg gik derefter i gang med InDesign og fik lavet lignende illustrationer, som danner et rigtig fint julelandskab.

Vi har sprossede vinduer i lejligheden, så det var nemt at dække dem. Illustrationen, jeg har lavet, består af 3 ark, som kan sættes sammen på kryds og tværs og forlænges, så de kan dække alle vinduer. Illustrationen er ikke 100% magen til den du ser på billederne, da den egentlig blot var en prøve, som endte med at blive så god, at jeg beholdte den til det færdige resultat.

Sådan laver du din egen jule-silhouette til vinduet:

Print julesilhouette-mønsteret ud på almindelig hvidt printerpapir. Du kan også printe på karton, hvis du vil have et mere holdbart resultat, som du kan gemme i flere år. Print lige så mange sider du har brug for. 1 side dækker ca. 18 cm, så du kan selv gange op, alt efter hvor mange cm vinduer du skal have dækket.

Klip eller skær motiverne ud og sørg gerne for at alle grå streger bliver klippet eller skåret væk. Lim eller tape stykkerne sammen i siderne for at danne ét langt stykke. Sørg for at den nederste kant er helt lige og flugter på alle ark.

Mål dit vindues bredde (kun selve glasset) og klip/skær til, så din silhouette får den rette længde.

Sæt silhouetten fast på vinduet. Jeg har brugt små stykker tape til formålet.

Diy julesilhouette til vinduet

Jeg håber, du kan bruge mønsteret. Det er virkelig fint og ikke mindst billigt og nemt julepynt. Samtidig giver det en rigtig flot effekt, når man ser det udefra i mørket. Jeg påtænker at lægge lyskæder bag silhouetten, som jeg tror giver en rigtig flot effekt.

Download mønster på julesilhouette til vinduet her

 

Måske kan du også lide...

4 kommentarer

  1. mutti siger:

    Ho ho ho…perfekt julestemning :-)

  2. Bella siger:

    Hvor fint — tak for skabelon! Kh. Bella

 

Skriv en kommentar