DIY: Juletræ med grene

DIY julepynt: Juletræ med grene

Dette fine juletræ laves af små krydser, som hænger tilfældigt og danner juletræets grene.

For at lave juletræet skal du bruge papirstrimler (mine var 1,5 cm brede), perler, sytråd, nål og selvklæbende tape/lim.

Start med at klippe strimlerne i passede stykker: 1 stk. på 1,5 cm og derefter 2 stk. af disse størrelser: 2 cm, 2,5 cm, 3 cm, 3,5 cm, 4 cm, 4,5 cm, 5 cm, 5,5 cm, 6 cm og 6,5cm.  De stykker som har samme længde limer du sammen ovenpå hinanden, så de danner krydser, som vist på billedet nedenfor. Lav derefter et lille hul i midten med en nål.

DIY julepynt: Juletræ med grene

Nu kan du begynde at samle juletræet. Klip et stykke tråd, sæt en perle på midten og bind de to trådender sammen om perlen. Før derefter begge trådender gennem nålen, så du nu syer med dobbelttråd. Sæt en perle på tråden og derefter det største kryds af papirstrimler. Fortsæt sådan med skiftevis en perle og det største kryds til du har formet hele juletræet.

Når sidste papirstykke er sat på, fjerner du nålen. Sæt en perle på én af trådene og bind de to trådender sammen om perlen. Nu kan du klippe trådenderne af og sætte en snor i til ophæng.

Prøv evt. at variere juletræet med forskellige størrelse perler og papirstykker for at få en anden form på juletræet. Man kan også lime små grønlandske perler på grenene som ekstra pynt.

DIY julepynt: Juletræ med grene

Denne DIY er en del af en større serie om julepynt lavet af papirstrimler/stjernestrimler. Se de øvrige DIY-idéer til julepynt her.

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar