DIY: Hjerteranke af papirstrimler

DIY julepynt: Hjerteranke af papirstrimler

Hjerteranken er rigtig sød og kan bruges både som et enkelt ophæng, hvor kun tre hjerte sættes sammen, eller som en længere ranke eller guirlande. Idéen og måden at lave disse hjerteranker er ret gammel (jeg husker den fra en gammel bog fra da jeg var lille), men det gør den bestemt ikke mindre fin.

Du skal bruge papirstrimler svarende til det antal hjerter du vil lave (mine var 1,5 cm brede) og lim /selvklæbende folie /hæfteklamme.

Start med at klippe dine papirstrimler i passende størrelser. Mine strimler var 22 cm lange, men man kan eksperimentere med andre længder.

DIY julepynt: Hjerteranke af papirstrimler

Fold hver papirstrimmel på midten og giv strimlen en klat lim eller et stykke selvklæbende på indersiden af folden så strimlen ikke åbner sig. Derefter bukker du enderne af strimlen så det kommer til at ligne et hjerte i form. Sæt de to ender sammen (med tape, lim eller en hæfteklamme), men imellem dem sætter du den foldede ende af næste stimmel.

DIY julepynt: Hjerteranke af papirstrimler

Nu kan du fortsætte på samme måde og lave et nyt hjerte af den nye papirstrimmel. Fortsæt til du har den ønskede længde.

Denne DIY er en del af en større serie om julepynt lavet af papirstrimler/stjernestrimler. Se de øvrige DIY-idéer til julepynt her.

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar