DIY: Sy nemme lommer i din købte kjole

DIY: sy nemme lommer i din kjole

Jeg elsker, når der er lommer i de kjoler, jeg bruger til hverdag, og kjolerne uden lommer får jeg næsten kun brugt i weekenderne. Derfor har jeg eksperimenteret med at sy lommer i mine færdigkøbte kjoler. Jeg har prøvet lidt forskellige metoder og fremgangsmåder, men har fundet en rigtig simpel, nem og hurtig måde at sy lommer i, så den vil jeg dele med jer i dag.

Lommerne er såkaldte skjulte lommer, som sys i sidesømmen på færdigkøbte kjoler (men du kan selvfølgelig også bruge fremgangsmåden på kjoler du selv syr fra bunden). Der er ganske få krav til kjolen: Den skal have sidesømme, og der må ikke være lynlås i sidesømmen.

DIY:: Sy lommer i din kjole

I denne DIY har jeg valgt at sy lommer i denne kjole. Dette billede er faktisk taget efter lommerne er syet i, men da det er skjulte lommer, kan man ikke se det. Kjolen er i tyndt, fint stof med et sort inderskørt.

DIY: Sy lommer i din færdigkøbte kjole

Start med at finde noget stof til lommen. Vælg gerne noget der matcher farven på din kjole og som ikke er for kraftigt og tungt. Jeg har brugt noget ganske tyndt hvidt bomuldsstof. Klip 4 lomme-stykker efter dette mønster (sømrum er inkluderet). Husk at to af dem skal være spejlvendt. Du kan selv forstørre eller formindske mønsteret, eller måske tegne dit helt eget, hvis du ønsker anderledes lommer. Det har ikke betydning for denne DIY.

DIY: Sy lommer i din færdigkøbte kjole

Vend vrangsiden ud af kjolen og løft evt. foer eller underskørt op, så du kun arbejder med det yderste lag stof. Mål ca. 6 cm fra kanten og spræt derefter ca. 20 cm af sidesømmen op (markeret med rødt på billedet). Hvis kanten er overlocket sammen, skal den søm også sprættes op.

DIY: Sy lommer i din færdigkøbte kjole

Placér derefter to lommestykker ret mod ret oven på hinanden mellem kjolens for- og bagstykke. Det røde felt på billedet viser hvor lomme-stykket ligger mellem kjole-stoffet. Den lige kant på lomme-stykkerne skal flugte med kjolens sidesøm. Sæt det ene lomme-stykke fast på kjolens forstykke med nåle og det andet stykke fast på bagstykket. Sørg for at de to lommestykker ligger præcis oven på hinanden,

DIY: Sy lommer i din færdigkøbte kjole

Sy derefter lommestykkerne fast til hver deres kjole-stykke. Brug ca. en trykfodsbredde sømrum og overlock eller zigzag kanterne.

DIY: Sy lommer i din færdigkøbte kjole

Træk lommestykkerne ud af kjolen, og sy en pyntestikning ca. 4-5 mm fra lommens kant (som vist med rød på billedet). Stikningen skal gå igennem lommen, lommens sømrum og kjolens sømrum. Dette gøres for at lommen kommer til at ligge pænt og fladt.

DIY: Sy lommer i din færdigkøbte kjole

Læg de to lommestykker oven på hinanden og sæt dem sammen med nåle. Sy nu fra sidesømmens øverste syning, ned til lommens start, rundt langs lommen, ind på kjole-stoffet og ned til sidesømmens nederste syning (se den røde sy-linje på billedet). Overlock eller zigzag kanterne.

DIY: Sy lommer i din færdigkøbte kjole

Stryg lommen flad, vend retsiden ud af kjolen og stryg evt. lommeåbningens kant. Nu er din lomme færdig, og du kan gentage med lommen i den anden side af kjolen. Jeg håber du bliver glad for resultatet.

Jeg elsker denne måde at sy lommer i, og synes den er ret nem og hurtig at sy, når man har prøvet det et par gange. Det sværeste er næsten at finde noget passende og matchende stof til lommerne. Jeg har syet lommer i fire af mine købte kjoler nu, og har planer for yderligere to kjoler. Vedledningen kan du også sagtens bruge til lommer i nederdele eller løse bukser.

Måske kan du også lide...

7 kommentarer

 1. Mutti siger:

  Wauo..god idé . Den må prøves. Ja der mangler ofte lommer i kjoler?

 2. Ulla siger:

  Jeg faldt over nogle maxi sommerkjoler på udrydningstilbud sidste efterår. De var alt for lange til kortbenede lille mig – og jeg ved heller ikke lige hvad jeg syntes om maxilange sommerkjoler: mine sommerben må godt blive luftet lidt…
  Men det løste problemet med manglende lommer: nu er kjolerne kortet af ved knæet og jeg kan få lavet mig nogle dejlige store lommer af afklippet.

  • Pernille / StyleDesignCreate.com siger:

   Hej Ulla,
   Hvor er det dejligt at høre. Jeg er glad for at du kunne bruge vejledning, og god idé at afkorte de lange kjoler. Det er så lækkert, når man kan lave små justeringer i tøjet, som gør at det bliver lige præcis, som man vil have det :)

 3. Helle siger:

  Hej.
  Tak for den dejlige og nemme brugsvejsledning.
  Jeg har lavet en kjole om til en nederdel. Overdelen brugte jeg til lommerne.
  Er det meningen at nederdelen vil se lidt bredere ud, efter lommerne er påsat??

  • Pernille / StyleDesignCreate.com siger:

   Hej Helle,
   Dejligt at du kunne bruge vejledningen :) Ved nogle kjoler vil man kunne fornemme lommernes fylde lidt, ja. Det kan næsten ikke undgås. Det bliver tydeligere hvis man bruger kraftigt stof eller har tunge ting i lommen, så derfor er det bedst at bruge tyndt stof/forstof til lommeposen. For at gøre lommerne mindre synlige, har jeg nogle gange sat lommerne lidt højt, lavet lommeposen ekstra høj og hæftet det øverste af lommeposen fast til taljen (hvis kjolen altså har en markeret talje).

 4. Connie siger:

  Mange mange tak for nem og tydelig vejledning. Det var lige den guidning jeg manglede 👍🙏🏻

 

Skriv en kommentar