Nem, hurtig og simpel fudge-konfekt

Fudge konfekt

Det er endelig blevet juleferie for mig, og det betyder, at der nu er tid til alle de små hyggelige juleprojekter. I går blev der blandt andet pakket julegaver ind og lavet julekonfekt.

Jeg lavede oreos-trøfler, fyldte chokolader med karamel af kondenseret mælk (Ikea har nogle rigtig fine og billige forme til det formål). Og så lavede jeg fudge for første gang. Det er helt vildt lækkert, super nemt at lave og det kan varieres i mange forskellige smagsvarianter.

Så mangler du lige lidt mundgodt til jul, men magter ikke at stå i køkkenet i flere timer med en stor opvask til følge, er denne fudge det helt rigtige valg.

Fudge konfekt

Grundopskriften på fudge indeholder kun to ingredienser:

– 250 g chokolade
– ½ dåse kondenseret mælk

Chokoladen hakkes fint, og sammen med kondenseret mælk varmes det op i vandbad til alt chokoladen er smeltet. Massen hældes i en form (beklædt med bagepapir) på ca. 10 x 20 cm. Glat massen ud, så den er lige tyk over det hele, og stil den i køleskabet. Efter ca. 2 timer  kan den stivnede plade fudge vendes ud og papiret pilles af. Skær stykker på ca. 2 x 2 cm. Så simpelt!

Som sagt kan grundopskriften varieres. Jeg lavede fx salt-karameller, hvor jeg udskiftede lidt af chokoladen med nutella, tilføjede en halv tsk. vaniljeessens og lidt fint salt. Oven på dryssede jeg med groft salt. Det er blevet min favorit-version.

Jeg lavede en anden version med nødder og peanuts med små guldstjerne oven på. Til sidst blev det også til en version med halvt lys og halvt mørk chokolade (marmoreret ind i hinanden) med lidt pepermynte-ekstrakt i.

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar