Grafiske papircollager

Grafiske collager i papir

Jeg har leget med papir og gamle magasiner igen. Denne gang er det blevet til en lidt større udgave, da jeg syntes, vi manglede noget nyt kunst i soveværelset.

De små blade er klippet ud af forskellige blade og magasiner. Især interiør- og indretningsmagasiner er velegnede, da de tit har store flotte billeder med fx træ-, cement-, marmor- og stenstruktur. For at skabe lidt ro og harmoni i billedet, gik jeg efter at lave det nogenlunde symmetrisk, men der vil dog altid være lidt forskel, da bladene jo ikke er 100% ens, men det synes jeg blot er en charme.

Grafiske collager i papir

Efter at have klippet alle bladene ud, tegnede jeg placeringen at bladene op på ternet papir (som I kan se ligger i baggrunden på ovenstående billede). Jeg startede i midten og arbejdede mig ud af. Ternene var gode til at få en ret præcis og symmetrisk placering.

Da mit mønster var færdigt, lagde jeg det oven på et stort stykke hvidt papir, præcis i midten. Så lavede jeg markeringer at bladenes spidser med en nål igennem begge lag papir. De små huller, som nålen lavede, blev alligevel dækket af bladene, så de kan ikke ses på det færdige resultat, men fungerede som en perfekt rettelinje til at lime bladene på. Bladene blev limet på med limstift – de yderste først.

Grafiske collager i papir

Jeg endte faktisk med at lave en hel lille serie, som nu hænger sammen.

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar