Patchworktæppe med neon

StyleDesignCreate: Patchworktæppe med neon

Jeg havde åbenbart ikke fået nok af store projekter, så når jeg ind imellem kørte træt i sengetæppet, syede jeg på dette tæppe, som også er ret stort. 120 x 140 cm, så det er ideelt som et godt slumretæppe i sofaen.

StyleDesignCreate: Patchworktæppe med neon

Det er lavet af stofrester i grå toner med detaljer i neon gul og koral. De fleste af stofferne er vist fra Stof og Stil.

Tæppet er syet som et “quilt-as-you-go”-tæppe. Her syet man lapperne samme i lange strimler, som derefter syes fast på vat og bagstykke en ad gangen efterhånden som de syes sammen. Det er ret smart og sørger for, at der ikke er noget quilte-arbejde, når man er færdig, men alligevel sikre man sig, at forstykket og bagstykket ikke “skiller”. Ulempen er dog, at man hele tiden har det store tæppe inde i symaskinen, så det egner sig egentlig bedst til lidt mindre tæpper, fx babytæpper. Hvis du er interesseret, kan du se teknikken her.

StyleDesignCreate: Patchworktæppe med neon

Mønsteret har jeg fået inspiration til herfra.

StyleDesignCreate: Patchworktæppe med neon

Måske kan du også lide...

4 kommentarer

 1. Helena siger:

  Det er bare super flot

 2. Stinemor siger:

  Det er virkelig et smukt og tidløst tæppe – på trods af den lille smule neon. Jeg har ikke hørt om det med “quilt as you go” før, men det lyder smart. Det må jeg se mere på :-)

  • Pernille / StyleDesignCreate.com siger:

   Mange tak. Det er nemlig helt vildt smart, quilt as you go. Jeg var i hvert fald ret imponeret første gang jeg læste om det.

 

Skriv en kommentar