DIY: Hama perlepung 1:3

29. marts 2014

StyleDesignCreate: DIY Hama-perlepung vejledning

Jeg har flere gange vist perlepunge, jeg har syet af hama-perler, og flere har spurgt, hvordan de laves. Det er svært at forklare uden billeder, så nu har jeg lavet denne diy-serie, som viser, hvordan du selv kan lave en perlepung af hama-perler. For overskuelighedens skyld er vejledningen delt op i tre dele. Dette er del 1, som viser hvordan man syer perlerne sammen og samler dem til det, der ender med at blive pungens for- og bagstykke. Se del 2 her og del 3 her.

DIY: Hama perlepung vejledning1

Materialer:
– Hama-perler. Jeg syer med perler i størrelse midi.
– Tråd. Her er brugt almindelig sytråd lagt dobbelt, men det er en god idé at bruge en stærkere tråd. Nogle bruger elastisk tråd, men jeg kan bedst lide at bruge fast tråd.
– Nål. Gerne en uden spids, men det er ikke strengt nødvendigt (senere, når lynlåsen syes fast, er det bedst med en nål med spids).

DIY: Hama perlepung vejledning1

Start med et sætte to perler på tråden og bind et par knuder. Lad gerne den løsthængende ende være 10-15cm – det gør det nemmere, når du skal afslutte arbejdet.

DIY: Hama perlepung vejledning1

Sæt derefter en række perler på tråden som har den højde din færdige pung skal have. Du skal sætte et ulige antal perler på, så pungen til sidst ender med at være et lige antal perler højt. Jeg har sat 11 perler på, så min pung ender med at blive 12 perler høj.

DIY: Hama perlepung vejledning1

Herefter sætter du en ny perle på og syer tilbage gennem rækkens anden sidste perle.

DIY: Hama perlepung vejledning1

Sæt en ny perle på og sy gennem rækkens fjerde sidste perle. Fortsæt på samme måde med at sætte en perle på og sy ned i hver anden perle til du når ned til enden.

DIY: Hama perlepung vejledning1

Når du når ned til enden syer du ned igennem en af de to perler, som du startede med at binde sammen.

DIY: Hama perlepung vejledning1

Sy op gennem den anden sammenbundne perle og videre op i den sidste perle du satte på.

DIY: Hama perlepung vejledning1

Herefter går det nemmere, og det giver næsten sig selv hvor man skal sy. Sæt en perle på og sy ned i den perle som “stikker ud”. Når du når til en ende, vender du bare om og syer den anden vej igen.

DIY: Hama perlepung vejledning1

Sådan fortsætter du med at sy frem og tilbage, til du har den ønskede længde på dit perlestykke. Stykket skal være så langt, at når du lægger det dobbelt har det den ønskede længde på perlepungen.

DIY: Hama perlepung vejledning1

Når du har den ønskede længde, skal du sætte de to ender mod hinanden og sikre dig, at de passer ind i hinanden. Hvis ikke, syr du en række perler mere på. Det hvide papir på billede er blot for at vise samlingen tydeligere.

DIY: Hama perlepung vejledning

DIY: Hama perlepung vejledning

Nu syer du de to ender sammen ved skiftevis at sy fra den ene side til den anden i de perler som stikker ud. Du sætter ingen nye perler på.

DIY: Hama perlepung vejledning

Sy fra den ene til den anden side til du når helt hen til den anden ende.

DIY: Hama perlepung vejledning

Stram derefter snoren forsigtigt til, så de to ender mødes, og perlestykket bliver til en ring. Sy ned til din start-tråd, og bind dem sammen med et par knuder.

Nu har du pungens for- og bagside. I næste vejledning viser jeg, hvordan du syer en bund på pungen.

Dette er del et af tre i vejledningen i af sy en hama-perlepung. Se del 2 her og del 3 her.  Del dette indlæg:

2 kommentarer

 1. Pia siger:

  Hej….
  Rigtig flot pung og fint forklarer, så det er til at gå til.

  Lige et lille finesse spørgsmål.
  Hvordan gør du når du skifter tråd midt i perlearbejdet?
  Også med en knude?
  Jeg har svært ved det uden at det blir ret tydeligt….

  Mvh…Pia

  • Pernille / StyleDesignCreate.com siger:

   Hej Pia,
   Mange tak :) Når jeg skifter tråd, gør jeg det med en knude: Jeg fortsætter mit arbejde til der er ca 10 cm tråd tilbage. Så tager jeg nålen af, binder en ny tråd fast i enden af den 10 cm tråd og syr videre, som om den eksisterende tråd blot er blevet forlænget. Knuden bliver på den måde syet med ind i perlerne og skjules helt. Jeg håber det gav mening :)

Skriv en kommentar