Kiks

Jeg bager jævnligt disse kiks. Jeg synes de smager fantastisk godt, de er nemme at lave, og så er det en rimelig sund snack, når man bliver småsulten. Nogle bager dem også som knækbrød, men jeg laver dem altid som små kiks.

Opskriften ved jeg ikke hvor kommer fra, men jeg har set mange variationer på nettet. Hvis nogle skulle have lyst til at prøve dem, lyder opskriften således:

1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl havregryn
1 dl græskarkerner
1 dl olie
2 dl vand
1 tsk bagepulver
3 dl mel
1 tsk salt

Det hele blandes godt sammen i en skål. Dejen/massen deles i to som hver rulles flad mellem to stykker bagepapir med en kagerulle. Læg det hele på en bageplade og fjern det øverste stykke bagepapir. Brug en pizzaskærer eller lignende til at “skære” små firkanter i dejen. Mine plejer at være ca. 5x5cm. De bages ved 180 grader i 10-15 minutter. Hold øje med dem, da de nemt kan blive brændte.

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar