Flettet filofax-kalender

Inspireret af dette indlæg på “Når genbrug bliver guld” lavede jeg dette omslag til min noget slidte filofax-kalender.

Jeg fik ikke taget billede af den gamle kalender, men det var en model domino (mini) som denne (blot meget mere slidt). Jeg fik splittet den ad, så jeg bare havde indmaden og selve ringene, som jeg så limede fast på det flettede stykke. Den oprindelige kalender havde en elastiksnor som lukning, og den valgte jeg at genbruge.

Omslaget er flettet af sider fra et par kino-blade. Jeg er ikke helt tilfreds med omslaget, da det var nødvendigt at nogle tern lappede over hinanden på midten, og det er blevet lidt for tykt. Men det har bestemt potentiale, og får lov at være mit filofax-omslag et godt stykke tid endnu.

Måske kan du også lide...

11 kommentarer

 1. Linda siger:

  Hej,

  Mega fint omslag! Hvad limede du med? Og kunne det holde? :)

  Vh Linda

  • Pernille / StyleDesignCreate.com siger:

   Tusind tak :) Jeg limede det fast med kontaktlim, så vidt jeg husker, og det holdte helt fint.
   Efter et års tid lavede jeg det dog om, så kalenderen fik et nyt omslag af hamaperler.

   • Linda siger:

    Fantastisk, det må prøves!
    Er lidt nervøs for det med at skille den ad, men du har vel bare skåret/klippet hul, så du kunne få ringene ud, ikke? :)

   • Pernille / StyleDesignCreate.com siger:

    Jeg synes bestemt du skal prøve det :)
    Ja, jeg startede med at klippe læderet af og derefter brugte jeg en saks, kniv og tang til at få de sidste læder væk fra ringene. De sad rigtig godt fast, så det krævede en del tålmodighed at få ringene helt fri.

   • Linda siger:

    Jamen så må det jo være muligt.. :P
    Jeg har fået skinnen ringene sidder på skilt fra selve læderet nu, men i skinnen sidder to nitter der har holdt dem på plads i læderet. Var der også det på din? Og hvad gjorde du så med dem – klippede dem af eller lod dem sidde da du limede?

   • Pernille / StyleDesignCreate.com siger:

    Ja, jeg kan godt huske de to nitter. Jeg klippede dem af, men de er vist ret tykke og svære at få af. Jeg husker det i hvert fald som ret besværligt, men en stor sejr, da jeg endelig fik dem af.

   • Linda siger:

    Okay, jeg endte med at opgive at få dem af, med det værktøj jeg lige havde.. Så den er limet nu, og er ved at gå til af spænding over, om det er blevet godt, og om det overhovedet kan holde! :D (Limen jeg købte var nok lidt billig)
    Men skulle det ikke kunne det, så har jeg en anden ide til, hvordan jeg kan sætte den fast.. Men nu må jeg bare vente!

    Laver du btw selv sider til at sætte indeni? Eller køber du dem de har i boghandlen?

   • Pernille / StyleDesignCreate.com siger:

    Det kan også være det fungerer fint med nitterne på. Jeg gad godt se resultatet?
    Nej, jeg har ikke selv lavet siderne til kalenderen, men har tit overvejet det. Det kan man helt sikkert godt :)

   • Linda siger:

    Har sendt dig en mail ;)

 2. Linda siger:

  Har smækket en lås på herligheden også nu! ;)
  Se evt. på pinterest: http://www.pinterest.com/lanooonda

  • Pernille / StyleDesignCreate.com siger:

   Hvor er den blevet fin! Det giver en rigtig flot finish med låsen.
   Tillykke med den. Jeg er glad for at det lykkedes :)

 

Skriv en kommentar