Tryk med stedmoderblomster

Tryk med stedmoderblomster

Jeg har lavet det sjoveste lille eksperiment med stedmoderblomster. Vores nabo har nemlig sået stedmoderblomster for et par år siden, og det har resulteret i, at vi har fået de fineste selvsåede blomster langs husmuren, som lige nu står i fuldt flor. Sidste år pressede jeg dem, men i år har jeg set et sjovt projekt på instagram med at bruge blomsterne til tryk, som jeg havde lyst til at prøve.

Tryk med stedmoderblomster

For at trykke blomster skal man bruge et fast underlag (jeg brugte en bog oven på fliserne), en hammer, karton og papir.

Tryk med stedmoderblomster

Man fjerner stilken fra blomsten, lægger den med hovedet ned mod et stykke karton og lægger et stykke papir oven på som beskyttende lag. Derefter banker man forsigtigt oven på papiret for at lave aftrykket. Man skal lige eksperimentere lidt med hvor hårdt, og hvor meget man skal banke. Jeg prøvede både med en almindelig hammer og en gummihammer, og jeg synes det var nemmest med en almindelig hammer.

Tryk med stedmoderblomster

Så fjerner man forsigtigt papiret og den moste blomst. Der kan side lidt i midten, som er svært at fjerne, men så kan man lade det tørre og forsigtigt kradse det af.

Tryk med stedmoderblomster

Jeg lavede en masse forskellige tryk og klippede dem ud til små til- og frakort. Farven kan godt gå igennem kartonen, så jeg limede et stykke karton på bagsiden. Det giver også kortet en lidt bedre tykkelse.

Det kunne også være smukt på et større kort.

Tryk med stedmoderblomster

Tryk med stedmoderblomster

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar