Grøn striktrøje med perler

Mørkegrøn strik med perler

En ny strik er fløjet af strikkepindene. Denne gang en armygrøn sweater med perler. Jeg har lavet pasformen lidt mere rummelig, end jeg normalt gør, da jeg gerne ville have en “hygge-trøje”, men jeg ved ikke helt, om jeg er fan af det.

Selve trøjen er strikket efter en opskrift fra Knitting for Olive – en blanding af Karl Johan sweater og Puff tee, hvor jeg dog har ændret lidt på halsudskæring og ærmer. Denne model har de fineste saddelskuldre, som var lidt en udfordring, men også spændende at prøve. Det giver et lidt andet udtryk end raglan-ærmer, som jeg ellers er stor fan af i strik.

Mørkegrøn strik med perler

Jeg har sat perler på forstykket. Normalt sætter jeg perler på garnet, inden jeg begynder at strikke, men denne gang prøvede jeg en ny teknik, hvor man sætter perlerne ned over maskerne med en hæklenål, efterhånden som man strikker. Det giver god mulighed for at bestemme placeringen af perlerne, men sætter til gengæld en del krav til maskernes størrelse i forhold til perlernes størrelse for at undgå, at det kommer til at bule. Vil du vide mere om de forskellige måder at strikke med perler, vil jeg anbefale at læse denne artikel på garnportalen.

Mørkegrøn strik med perler

Trøjen er strikket i Baby Fabulous fra Yarn and Colors som er en blanding i 45% bomuld og 55% akryl. Farven hedder Khaki, men jeg synes den er mere armygrøn. Jeg strikkede med pind 4,5 mm og jeg brugte ca. 8,5 nøgle (á 102 meter). Garnet er super blødt og lækkert, men har ikek så meget fald, som jeg godt kunne tænke mig.

Måske kan du også lide...

En enkelt kommentar

  1. Liselotte siger:

    Den er meget smuk😍

 

Skriv en kommentar