Blåt patchworktæppe

Blåt patchworktæppe

Der er kommet et nyt, lille familiemedlem i den nærmeste familie, og han skulle selvfølgelig have sit helt eget patchworktæppe i fødselsdagsgave.

Blåt patchworktæppe

Tæppet er syet af små kvadrater, som er quiltet diagonalt med to lag pladevat imellem. Jeg har valgt bomuldsstof i blå og brunlige nuancer. Det meste er fra Stof og stil og enkelte farver er fra gemmerne herhjemme. Bagsiden er et stort stykke beige stof med søde motiver, og til kanten har jeg valgt noget ensfarvet grå.

Blåt patchworktæppe

Jeg havde desværre en uheldig oplevelse med noget af det nyindkøbte stof, som blev misfarvet og fik nogle mærkelige lyse streger, da jeg vaskede det. Det blev vasket med neutral flydende vaskemiddel på 30 grader, selvom der stod at det kunne tåle 60 grader. Da jeg henvendte mig til butikken omkring problemet fik jeg at vide, at det var vasket forkert og skulle have være vasket ved 60 grader første gang, så farverne kan binde sig. Det har jeg aldrig oplevet  eller hørt om før, men jeg vil hermed give informationen videre, hvis du selv køber nyt stof.

En enkelt af stofferne blev jeg nødt til at kassere og de andre kunne jeg bruge størstedelen af.

Hvide streger på stof

Nedenfor kan du få et indblik i arbejdsprocessen og se hvordan jeg har lagt alle kvadraterne op og syet dem sammen til lange strimler. Hvis du selv skulle have lyst til at sy et patchworktæppe, har jeg tidligere havet en guide til at sy dit eget diy patchworktæppe. Der kan du finde tips og tricks og hjælp til at komme i gang.

Blåt patchworktæppe

Blåt patchworktæppe

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar