Bordeaux blomstret kjole med striber

Bordeaux kjole med striber

Jeg har syet en ny kjole ud af en skjorte. Det var en stor udfordring, fordi skjorten blot var en ganske almindelig størrelse 40 dame-skjorte uden helt vildt meget stof, så det var måske lidt ambitiøst at sigte efter at få det til at blive en kjole.

Bordeaux kjole med striber

Ovenfor kan du se skjorten, inden jeg startede, og nedenunder den minimale mængde stof, der var tilbage, efter kjolen var færdig. Der er nærmest kun manchetterne tilbage. Det er det sværeste stof-puslespil, jeg endnu har kastet mig ud i, da jeg havde en begrænset mængde af både det bordeaux og det grønne stof.

Bordeaux kjole med striber

Inspirationen til kjolen kom fra Pinterest fra et billede af en kjole fra Karen Millen. Jeg synes, det er rigtig flot med striberne, som definerer sylinjer og kurver og samtidig giver kjolen et lidt mere grafisk udtryk.

Kjolen er syet med udgangspunkt i en kjoletop fra BurdaStyle nr. 6/2016. Jeg har tilpasset halsudskæringen og forlænget kroppen lidt. Derudover har jeg selv tilføjet de grønne linjer – de er ikke en del af det oprindelige mønster. Jeg tog ganske simpelt alle mønsterdelene og tegnede og klippede 2 cm strimler af, der hvor de grønne linjer skulle være.

Bordeaux kjole med striber

Kjolen er syet med en stor belægning, som dækker halsudskæring og ærmegab, og bag på er der en usynlig lynlås.

Bordeaux kjole med striber

Hvis jeg havde haft mere stof, havde jeg lavet kjolen 3-4 cm længere, men det er et okay kompromis. Kjolen har allerede været i brug, og jeg synes den fungerer rigtig godt.

Bordeaux kjole med striber

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar