Bøllehat / bucket hat

DIY bøllehat

Inden vi tog på vandretur i sommerferien, havde jeg kigget efter en hat til at give lidt skygge på de solrige vandreture. Udvalget er egentlig stort, men holder sig snævert inden for kategorierne kasket, bøllehat og stråhat, og jeg var ikke helt sikker på, at nogle af dem var rigtig mig. Så i stedet for at bruge penge på en hat, som jeg måske aldrig ville komme til at bruge, besluttede jeg at sy en bøllehat selv.

DIY bøllehat

Jeg havde kort forinden set en rigtig fin opskrift og vejledning hos Sygal, som jeg fulgte slavisk. Du kan finde opskriften her (Sygal laver desuden rigtig mange andre gode opskrifter og vejledninger). Mønsteret er nemt at printe ud og vejledningen er yderst detaljeret, og nem at følge. Det er ellers meget sjældent, jeg følger en vejledning præcis, men det fungerede bare rigtig godt med denne opskrift.

DIY bøllehat

Jeg syede hatten af en aflagt skjorte i fast stof, som var tilpas tynd, men stadig havde struktur og hold.

DIY bøllehat

Efter at have syet den første blev jeg rigtig glad for resultatet, så jeg endte med at sy en ekstra i lidt kraftigere, mørkere stof. Som I kan se på billedet nedenfor, kom begge hatte i brug på vores vandreture i og omkring Garmish-Partenkirschen i Sydtyskland.

DIY bøllehat

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar