DIY plantepinde

Sidste år var vores første sommer i eget hus med have. Det er virkelig skønt, og jeg nyder især det at kunne plante og dyrke krydderurter. Sidste år plantede vi krydderurter i potter på vores terrasse. Vi havde ikke så mange, så det var nemt at holde styr på, hvad der var hvad. I år har vi udvidet samlingen af krydderurter, og det blev hurtigt lidt uoverskueligt med så mange forskellige urter, så jeg har været i krea-værelset og lavet DIY plante-pinde.

På Pinterest er der rigtig mange sjove og flotte idéer til at lave sine egne plantepinde, men jeg ville holde det simpelt og havde ikke lyst til at gå ud at købe ekstra materialer for at lave dem. Derudover var det et krav, at de skulle kunne holde ude i alt slags vejr, men stadig se “naturlige” ud.

Jeg endte med en simpel løsning, hvor jeg printede krydderurternes navne ud på noget groft karton, som jeg satte på grilspyd.

Karton-stykkerne er ca. 2 cm x 15 cm, og teksten starter et lille stykke til højre for midten af strimlen.

Hver strimmel har jeg lamineret med pakketape. Jeg tog et stykke tape, der var længere end karton-strimlen, lagde karton-strimlen på midten af tapen (tekst-side mod lim-side) og foldede det overskydende tape om på bagsiden.

Derefter bukkede jeg strimlerne på midten og satte endnu et stykke tape rundt om, så de forblev bukket. Til sidst satte jeg et grilspyd ind i enden.

Plantepindene er godt beskyttet mod regn og fugt pga tapen, og jeg håber, at de vil holde flere sæsoner. Indtil videre har de stået ude i godt to måneder, og holder rigtig godt.

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar