Ompolstring af gammel stol

Ompolstring af gammel retro lænestol

Min kæreste og jeg købte for et par måneder siden en skøn skøn retro lænestol med teaktræ og tweed og det hele. Sådan en smart en, som man kan læne sig tilbage i, og vupti kommer der en fodstøtte frem.

Ompolstring af gammel retro lænestol

Skøn lænestol, som dog desværre havde et par pletter på sædet og et enkelt hul, hvor stoffet var slidt i stykker, så den kaldte på en ombetrækningen. Et projekt som jeg var ret tøvende overfor, da man aldrig rigtig ved hvad der gemmer sig inde i sådan en gammel stol, og altid undervurderer tidsforbruget og sværhedsgraden, inden man går i gang.

Ompolstring af gammel retro lænestol

Til vores store held, ved min mor en del om at ombetrække møbler, og hun ville gerne hjælpe med ombetrækningen. Så vi fik købt noget møbelstof, og brugte det meste af seks timer på at fjerne gamle hæfteklammer, stofrester og gammelt fnuller for til sidst at få klippet, tilpasset og sat det nye stof på. Alt imens kæresten jævnligt forsynede os med sandwich, småkager og jordbærkager (det har man brug for under sådan et projekt).

Stolen har ikke ændret meget udseende, og den er lidt mørkere og mere gul, end den ser ud på billederne. Vi ønskede at beholde samme stil, og stolen skulle ikke se ud som om den var blevet moderniseret, og det synes jeg er lykkes meget godt.

Ompolstring af gammel retro lænestol

Ompolstring af gammel retro lænestol

Under ompolstringen fandt vi ud over støv, skidt og snavs, også nogle lidt sjove ting ind i stolen, bl.a. en kvittering på en indleveret kalv til slagtning, en ti-øre fra 1955 og en 25-øre med hul i fra 1966.

Fund i den gamle lænestol

Måske kan du også lide...

10 kommentarer

 1. mutti siger:

  Det var lidt omstændigt, men sjov, ik’ ? Og den er blevet så flot

  • Pernille / StyleDesignCreate.com siger:

   Jo, ret omstændigt, men resultatet blev jo rigtig godt :) Og vi havde en hyggelig dag :)

 2. Åse siger:

  Super fed stol i har fået lavet:) Vi har præcis samme model i gråt stof… Elsker den stol<3 problemet er revnet stof i sædet og meget slidt stof ved hovedet ! Jeg har ikke turde kaste mig ud i ombetrækning, selvom jeg har prøvet med både sofa og div mindre ting…. Simpelthen fordi den jo gerne skulle kunne ses fra bagsiden og siden også! Må jeg få tekstil navnet du har valgt? Og meget gerne et par close-up fotos af samlinger/syninger mm? På forhånd tusind tak;) så kan det være jeg også tør "gå i krig" med stolen:) Vh Åse

  • Pernille / StyleDesignCreate.com siger:

   Hej Åse,
   Tusind tak :) Sjovt at du har en lænestol af samme model. Det er lidt af et arbejde at ombetrække den, så jeg kan godt forstå, at du er lidt betænkelig. Men når du allerede har ombetrukket en sofa, tænker jeg, at du sagtens kan klare lænestolen også.
   Jeg kan desværre ikke huske hvad stoffet hedder, men det er købt i Stof og Stil, hvor jeg synes, de havde flere ret gode møbelstoffer, som er velegnet til stolen (og til en fornuftig pris). Jeg har vedhæftet nogle billeder af samlinger og sammensyninger på stolen. Faktisk syede jeg den kun fast i ryggen. De andre samlinger kan godt holde sig selv, når blot stoffet bliver strammet tilpas til.

 3. sonja Hesselvig siger:

  Jeg har en stole det er den samme som jeres den er teaktræ den skal ombetrækes hvad kan jeg få for den jeg vil gerne sælge den men hvem har lavet den mvh Sonja

  • Pernille / StyleDesignCreate.com siger:

   Hej Sonja,
   Jeg ved desværre ikke, hvad du kan få for sådan en stol, hvis du vil sælge den, og jeg kan desværre heller ikke fortælle noget om hvem der har lavet den. Jeg tror ikke, vi så noget fabrikationsmærke på vores stol.

 4. Christina siger:

  Hej hvor er det en fin stol, er jeg mon så heldig du ved hvad modellen hedder? Mvh Christina

  • Pernille / StyleDesignCreate.com siger:

   Tak skal du have, Christina. Nej, jeg ved desværre ikke hvad modellen hedder. Den er købt brugt, så der fulgte ikke så meget info med :)

 5. Nathalie siger:

  Hvis du fortsat har stolen og ønsker at sælge, vil jeg gerne købe den :)

  • Pernille / StyleDesignCreate.com siger:

   Hej Nathalie,
   Dejligt at du kan lide stolen, men den er desværre solgt for længe siden :)

 

Skriv en kommentar