DIY: Plante-ophæng

DIY planteophæng

For få år siden kunne mine planter tælles på én hånd, men på det seneste er samlingen vokset, og jeg tror snart, jeg kan melde mig ind i Anonyme Plantesamlere. Derfor synes jeg, at det er noget så smart at hænge sine planter op i loftet, når vindueskarme og overflader er ved at være fyldt.

Jeg har set flere diy’s på disse plante-ophæng, men de har alle snore hængende ned fra planten i bunden. Jeg ville gerne have et mere simpelt udtryk, hvor der ikke er noget der hænger ned, så derfor fandt jeg selv på en fremgangsmåde – og lavede denne diy og vejledning.

Jeg fandt en fin rund krukke i klar glas herhjemme og købte 8 meter snøre i Søstrene Grene. Jeg synes 8 meter er passende, men hvis du har meget højt til loftet, skal du måske overveje mere. Jeg tror ikke snoren som jeg brugte fås i Søstrene Grene længere, men du kan med fordel bruge Macramé-snor eller knyttesnor, som er holdbar og slidstærk. Man kan også tit få virkelig flotte lædersnore, men ofte er de ikke holdbare og stærke nok, så dem vil jeg fraråde, medmindre du finder noget som er rigtig stærkt.

DIY planteophæng

Start med at klippe snøren, så du har 4 stykker på hver 2 meter. Fold på midten og sæt de fire stykker sammen på samme måde, som når du starter en flettet julestjerne (se billedet). Min snøre var kraftig og ru, men hvis du har tynd glat snor, skal du måske binde en ekstra knude på snorene for at holde dem på plads.

DIY planteophæng

Tag en snor fra to forskellige ender og bind en knude ca. 4 cm oppe på snoren. Jeg brugte pappet fra snøren som afstandsmåler (den er ca. 4 cm bred), men du kan bruge hvad som helst, eller du kan gøre det på øjemål. Jeg bandt råbåndsknob, men hvilken som helst knude kan bruges.

DIY planteophæng

Gør dette på alle 8 snører, så du ender med 4 knuder.

DIY planteophæng

Herefter binder du nye knuder på samme måde blot 8 cm fra midten. Jeg foldede mit pap ud og brugte det som afstandmåler, men igen kan du bruge hvad du har lyst til.

DIY planteophæng

Sådan forsætter du, til du har fire nye knuder.

DIY planteophæng

Lav endnu en række knuder og afprøv ophænget med din urtepotteskjuler. Hvis den er stor, vil du måske lave endnu en række.

DIY planteophæng

Til sidst klipper du snorene af, så de er lige lange og binder dem fast til en krog eller fx en nøglering.

DIY planteophæng

Ophænget kan bruges til mange forskellige slags potter og beholdere. Og hvem siger at der skal være planter i? Måske den passer fint som opbevaring i det lille køkken eller i krea-hjørnet. Jeg har set flere steder, hvor der er sat træ-perler på snorene – det ser også rigtig fint ud.

DIY planteophæng

Jeg har ikke fået sat en plante i den runde krukke endnu, og heller ikke fundet ud af, hvor den skal hænge. Så for nu pynter den i vindueskarmen.

DIY planteophæng

Måske kan du også lide...

5 kommentarer

 1. mutti siger:

  Det ser vildt flot ud ;-)

 2. […] hjemmelavede planteophæng, f.eks. ved at hækle eller blot slå knuder. Du kan se et par guides her og her, og når du har lavet dem, så tjek lige hvor fedt det kan se ud hvis du hænger dem op […]

 3. Diana siger:

  Kan man købe en færdiglavet af dig !?

  • Pernille / StyleDesignCreate.com siger:

   Hej Diana,
   Nej, desværre. Det er ikke nogen jeg laver på bestilling, og jeg har kun den ene som jeg har lavet til denne guide :)

 

Skriv en kommentar