Stor grå rygsæk med læder-detaljer

Grå rygsæk med læder detaljer

Jeg har nogle gange brug for at have min computer med rundt, og til det formål manglede jeg en computertaske/rygsæk. Jeg kan bedst lide at have den på ryggen, så man har hænderne frie og belaster skuldrene mindst muligt.

Da jeg skulle sy rygsækken fandt jeg inspiration på Pinterest og begyndte at kigge stofbunkerne igennem. Jeg ville gerne bruge noget stift og kraftigt stof, så rygsækken dels kunne holde faconen og dels blev mere modstandsdygtig. Jeg havde heldigvis nogle rester tilbage fra vores sengeprojekt, og de passede rigtig godt til formålet. Sammen med noget brunt stof, nogle læderremme fra en gammel taske og noget grønt/brunt mønstret foer-stof gik jeg i gang.

Grå rygsæk med læder detaljer

Jeg lavede tegninger og udregninger på papir og begyndte at samle de enkelte dele. Det er altid sjovt at se et projekt komme til live fra en skitse på en blok til et færdigt brugbart produkt.

Grå rygsæk med læder detaljer

Sådan endte den færdige rygsæk med at se ud. Jeg valgte at lave den ret firkantet for at kunne rumme computeren uden at blive større end nødvendigt. Derudover valgte jeg lynlås frem for snørre, da jeg synes det givere et bedre resultat, når man arbejder med så kraftigt stof som dette.

Grå rygsæk med læder detaljer

Læderdetaljerne syede jeg på i hånden og genbrugte de huller , som allerede var en remmen. Læderdetaljerne har ingen praktisk funktion, men er udelukkende til pynt. Under den store flap sidder en magnetlukning, som sørger for at flappen sidder, som det skal.

Grå rygsæk med læder detaljer

Jeg har quiltet ryggen mere flere lag vat. Det har jeg gjort dels for bedre komfort (det kan være generende at gå med en hård computer lige op af ryggen), og dels for at få rygsækken til at holde faconen og ikke falde sammen.

Grå rygsæk med læder detaljer

Stropperne er justerbare ved hjælp af to messing-ringe. Jeg overvejede, om jeg skulle sy stropperne fast, men det er slet ikke nødvendigt, for ringene holder virkelig godt.

Grå rygsæk med læder detaljer

På forsiden er der nederst en flap. Når man løfter den, er der to lommer: En lomme i det brune stof, som man hurtigt kan tilgå og en lomme som lukkes med lynlås ovenover.

Grå rygsæk med læder detaljer

Rygsækken er foeret med noget fint mønstret stof, og her er selvfølgelig også blevet plads til nogle lommer, så man har styr på alle småtingene.

Grå rygsæk med læder detaljer

Skulderstropperne har jeg quiltet på indersiden for at gøre dem blødere og gøre det mere behageligt at gå med rygsækken, når den er tung.

Det tog rigtig lang tid at sy denne rygsæk, men jeg synes, det er det hele værd. Tasken har allerede været med på de første par ture og har bestået testen. Det eneste, jeg ville ønske, havde været anderledes, er den store lynlås. Det ville have været bedre, hvis den havde to glidere i stedet for en enkelt, så man kunne lukke den i toppen i stedet for i siden.

 

Måske kan du også lide...

2 kommentarer

  1. Mutti siger:

    Wauuu… Hvorfor har jeg aldtig set denne vildt skønne taske i virkligheden ? Virkelig flot

 

Skriv en kommentar