DIY sengegavl

Soveværelset er et af de rum, vi aldrig rigtig er kommet helt i mål med, efter vi flyttede ind for godt et år siden. Det har bare været lidt tomt, trist og upersonligt. Vi havde længe snakket om en sengegavl, men syntes ikke, at udvalget var særlig stort, og priserne var også ret høje.

Derfor besluttede vi os for en DIY-løsning. Jeg fandt to rigtig gode vejledninger, som jeg brugte som inspiration: Living on a budget og Valdemarsro.

Vi købte to spånplader på 120 x 80 cm i Jem og fix. De kan sagtens fås større, men vi blev nødt til at købe to mindre, for at kunne få dem transporteret hjem i bilen. Vi savede de to plader til, så de blev 180 x 75 cm tilsammen, og så satte vi dem sammen ved hjælp af nogle træstykker på bagsiden. Samtidig borede vi huller til knapper og satte hængsler på til ophæng.

Møbelstof købte vi i Stof og Stil sammen med 5 meter pladevat. Jeg frygtede, at det ville blive svært at få stoffet til at ligge glat og stramt, men det var meget nemmere end forventet. Jeg klippede stoffet, så det var 20-25 cm større end pladen på alle 4 sider. Derefter klippede jeg pladevat til, så der var tre lag i samme størrelse som pladen og 2 lag, som gik ca. 15 cm ud over kanten i alle 4 sider. Det hele blev lagt ned på gulvet, og så var det ellers bare i gang med hæfteklammerne. Hjørnerne kan være lidt drilske, men med lidt ekstra tålmodighed er det ikke så slemt.

Til sidst syede jeg stof fast på nogle store, runde knapper og syede dem fast gennem hullerne i pladen. Jeg brugte nogle små knapper på bagsiden af pladen for at holde snoren. Man kan også få nogle særlige knapper beregnet til at blive betrukket med stof, men denne løsning fungerer rigtig fint og er meget billigere.

Og så var det ellers bare at få DIY-sengegavlen hængt op. Her kom kæresten på banen med tommestok, vatterpas og boremaskine.

Alt i alt blev det en super godt løsning, som er blevet præcis, som vi gerne vil have det og samtidig har været ret billig. Regnestykket ser sådan ud:

2 stk. spånplader: 120 kr.
Hængeblik: 10 kr.
Stof: 225 kr.
Pladevat: 150 kr.
I alt: 505 kr.

For at fuldende det nye look, syede jeg en sengekappe i samme stof som sengegavlen. Vores senge er ganske almindelige boksmadrasser fra Ikea, og de er desværre blevet lidt slidte og grimme efter vores sidste flytning. Sengekappen er egentlig bare en stor dug, hvor hjørnerne er syet ind, så betrækket sidder helt stramt om madrasserne. Jeg har brugt bomuldslærred på den store flade og møbelstof på siderne. Det løb op i 315 kr. (90 kr. for bomuldslærred og 225 kr. for møbelstof) og så selvfølgelig en del arbejdstid.

Måske kan du også lide...

2 kommentarer

  1. Louise Olesen siger:

    Waow, hvor er det blevet super flot <3

    • Pernille / StyleDesignCreate.com siger:

      Tusind tak, Louise. Jeg er også blevet rigtig glad for resultatet :)

 

Skriv en kommentar