Sommerkjole aka malkepigekjole

“Neeej, du har syet en malkepigekjole?!” var min kærestes første kommentar, da han så denne kjole. Og ja, indrømmet, så er den måske lige idyllisk og romantisk nok i forhold til, hvad jeg normalt går i, men jeg lod mig rive lidt med i sy-processen og blev nok også påvirket lidt af det dejlige sommervejr.

Kjolen er syet af min fars aflagte skjorte. Jeg var desværre lidt for hurtig til at få klippet skjorten i stykker, og jeg fik derfor ikke taget noget billede af den. Men forestil dig en ganske almindelig, standard, langærmet herreskjorte i størrelse large, så har du en idé om, hvad jeg startede ud med.

Jeg startede med at lave nogle skitser og udregninger på hvordan jeg kunne udnytte stoffet bedst muligt. Jeg brugte et mønster fra Burda til toppen og tilføjede og tegnede selv bælte og skørt.  Som I kan se på tegningerne havde de fleste af mine skitser små ærmer, men det var der simpelthen ikke stof nok til. De sidste rester af stof blev brugt til at lave skråbånd som jeg kantede halsåbning og ærmegab med.

Skjorten blev udnyttet sådan, at det øverste af skjorten blev toppen. Det nederste af skjorten klippede jeg i skrå paneler og brugte til skørtet, så det skråner lidt ud. Ærmerne klippede jeg til brede stykker, som blev syet sammen til ét langt stykke og rynket til nederst på skørtet. Med det ternede mønster er det relativt nemt at sy stykkerne sammen, så det ikke kan ses, hvis man bare sørger for at få ternene til at passe sammen. Bæltet og bæltestropper blev lavet af rester fra skjortens ryg.

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar