Fødselsdagsindbydelser

16. august 2016

DIY fødselsdagsindbydelser

Som I måske ved, laver jeg ikke kun krea-ting på den traditionelle måde med stof, perler, tråd og andet krea-grej, men også meget ofte på computeren. Jeg arbejder til dagligt med grafisk design og har også Designomaten.dk, hvor jeg laver personlige plakater.

Denne gang har jeg brugt de grafiske evner til at lave indbydelser til min og kærestens 30-års fødselsdag. Da vi har fødselsdag tæt på hinanden og er lige gamle, var det oplagt at slå det sammen og holde en lidt større fest. Det krævede selvfølgelig en skriftlig invitation, som jeg har designet, klippet og foldet.

DIY fødselsdagsindbydelser

Den grafiske opsætning har jeg lavet i programmet InDesign, men man kan også gøre det i Word. Så skal man måske bare eksperimentere lidt mere med teksternes placering. Vi har printet indbydelserne herhjemme, men på kraftigt karton i stedet for almindeligt papir. Det kan de fleste hjemme-printere sagtens.

Hver invitation er lavet af et stykke karton i A4-størrelse, som er halveret på langs. Derefter er det foldet 3 gange i en slags harmonika-foldning, så der dannes 4 felter. Hvert felt har sin egen information. Først tidspunkt og anledning, dernæst dagens program, adresse og til sidst afsender og SU.

DIY fødselsdagsindbydelser

Det lange kort foldes og lukkes med en snor, som bindes i en sløjfe. Når invitationen af lukket, kan de fire felter ikke ses, og man ser kun bagsiden af det aflange kort. For at gøre det lidt mere spændende har jeg sat en tekst på bagsiden også (som er forsiden, når kortet er lukket).

Nu håber vi bare på, at alle gæster kan komme, og at det bliver en rigtig hyggelig dag.  Del dette indlæg:

Skriv en kommentar