Endnu en Belladone-kjole

Sort og hvis grafisk Belladone kjole

Jeg har syet en ny Belladone-kjole. En rigtig sommer-agtig kjole i let, tynd bomuldsstof. Kjolen er syet ud af en stoffet fra en stor tunika, og jeg har virkelig vendt og drejet alle mønsterdele for at få plads til det hele på den begrænsede mængde stof. Af en eller anden grund ender jeg tit med at lave sy-projekter, hvor jeg egentlig har for lidt stof. Jeg bliver nødt til at lave en masse krumspring for at få det hele til at lykkes. Men det er på en måde også det, jeg synes er sjovt ved at sy.

Sort og hvis grafisk Belladone kjole

Hvis du følger med på bloggen, kan du måske huske at jeg tidligere har syet en kjole efter Belladone-mønsteret (hvis ikke, kan du se den her). Dengang havde jeg en del problemer med pasformen, især på ryggen. Derfor syede jeg denne gang en prøve og lavede en masse tilpasninger. Pasformen er blevet bedre, men den er stadig ikke helt i top. Jeg har syet en tynd elastik med i løbegangen langs ryggens kanter, for at sikre at hullet ikke ville gabe.

Sort og hvis grafisk Belladone kjole

Jeg har kantet kjolens ærmegab og halsudskæring med sort kantebånd og sat piping/tittekant ind som en detalje på kjolens talje-bånd. På ryggen har jeg afsluttet pipingen et par cm før midten, så der ikke er problemer med at få lukket lynlåsen.

Sort og hvis grafisk Belladone kjole

Som en lille sjov detalje, har jeg brugt karryfarvet stof til indersiden af lommerne. Lommerne er en af de detaljer ved kjolen, som jeg aller bedst kan lide. Og bliver de lavet i kontrast-stof, bliver de kun endnu bedre.

Måske kan du også lide...

En enkelt kommentar

  1. Mutti siger:

    Rigtig flot?

 

Skriv en kommentar