Belladone-kjolen – en kamp

belladone dress pattern

Jeg har tidligere vist et virkelig fint symønster, jeg fik med posten før jul – mønsteret på Belladone kjolen. Lige fra jeg så mønsteret første gang, har jeg været lidt lun på det, og da jeg endelig modtog mønsteret, kriblede det i fingrene for at komme i gang med at sy.

Belladone kjole i stribet sort

Utålmodig som jeg var, gad jeg ikke bruge tid på at sy en prøve, men det skulle jeg nok have gjort. Selvom belladone-mønsteret virker ret simpelt og lige til, havde jeg virkelig en kamp med at få pasformen på plads. Den sad egentlig fint foran, men ryggen var rigtig svær at få pæn. Både øverste og nederste rygstykke gabte og var meget svært at få til at sidde pænt uden at det gav problemer andre steder.

Pasformen er stadig ikke helt i top – den er blevet en anelse for stram over barmen og ærmegabene kunne være lidt større. Næste gang (for der bliver helt sikkert en næste gang) vil jeg sy en prøve og måske eksperimentere lidt med størrelser og tilretninger på mønsteret.

Skørtet på kjolen, synes jeg til gengæld, er helt perfekt. Det falder flot, har tilpas med fylde, og så har det lommer! Jeg elsker lommer i kjoler.

Belladone kjole i stribet sort

Ryggens detalje med det lille hul er jeg ret vild med. Det er en sød detalje, men hullet er ikke så stort, at det giver problemer i forhold til at have bh eller en stroptop inden under. Med mønsteret følger faktisk to versioner af kjolen – denne version og så en anden version med en lukket ryg.

Belladone kjole i stribet sort

En sjov detalje jeg tilføjede var at bruge en anden slags stof inden i lommerne. Jeg synes det giver et ekstra pift og lidt personlighed til kjolen.

Skulle du have lyst til at sy Belladone kjolen, kan du købe mønsteret her.

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar