DIY gennemsigtige rammer med blade

DIY gennemsigtig billedramme med botanik

I weekenden besøgte jeg min søster i hendes nye lækre lejlighed. Hendes nyeste projekt var en billedhylde, så efter en tur i Ikea og en far i fuld sving med vatterpas og boremaskine, var opgaven næsten løst. Hun manglede dog billederne på billedhylden.

DIY gennemsigtig billedramme med botanik

Efter en tur på Finders Keepers for et par uger siden var vi begge blevet lidt vilde med de flotte rammer fra Moebe – det er dem uden bagbeklædning, hvor man kan se igennem rammen. Prisen er dog ikke helt budgetvenlig, så vi fandt på at lave vores egne rammer, som jeg synes, er blevet rigtig fine. De er lavet med pressede planter, som vores mor havde taget med.

Rammerne er lavet af Ikeas Nyttja rammer, som nok er de billigste rammer, man kan få. Fordelen ved disse rammer (ud over prisen selvfølgelig) er, at glasset er af plast og derfor helt tyndt. Det betyder, at der nemt kan være to stykker “glas” i én ramme. Derudover holdes glasset på plads med nogle ganske små metal-splitter, som man ikke kan se uden for rammens kant.

DIY gennemsigtig billedramme med botanik

Hvis du vil lave dine egne rammer, gør du følgende:

Start med to ens Nyttja-rammer. Åben rammerne, og fjern bagbeklædning og “glas”. Fjern beskyttelsesfilmen fra begge glas, og læg det ene tilbage i rammen. Læg derefter forskellige pressede blade og blomster ned i rammen. Man kan lave forskellig mønstre med planterne eller bare holde det helt simpelt med et enkelt blad. Læg til sidst det andet stykke glas oven på. Luk rammen igen ved at vippe de små metal-splitter ind mod glasset. Og vupti, så er din gennemsigtige DIY ramme færdig!

Husk at tørre blade og blomster længe i pres. Gerne flere uger for at sikre, at de ikke rådner i rammen.

Billedet nedenfor er af rammens bagside, så du kan se, hvordan glassene sidder i spænd mellem rammens kant og metal-splitterne.

DIY gennemsigtig billedramme med botanik

Måske kan du også lide...

2 kommentarer

 1. Camilla siger:

  Skøn gallerihylde:-) Hvor er selve hylden fra? Jeg leder efter nogen lange nogen ligesom din.

  Bedste hilsner
  /Camilla

  • Pernille / StyleDesignCreate.com siger:

   Hej Camilla,

   Hylden er bare fra Ikea. Hvis den skal være længere kan man bare sætte flere op i forlængelse af hinanden :)

 

Skriv en kommentar