Pølsehorn

StyleDesignCreate: Pølsehorn

Forleden bagte jeg disse pølsehorn, som blev ret vellykkede, og bestemt ikke er sidste gang jeg bager. Jeg fandt en opskrift på dk-kogebogen og ændrede lidt i den, så de blev lidt grovere. Her er hvad jeg endte med:

 • 1,5 dl vand
 • 1/4 pakke gær
 • 1/2 tsk salt
 • 1/2 tsk sukker
 • 1/2 æg
 • 50 g smør
 • 3 revne gulerødder
 • 100 g grahamsmel
 • 200 g hvedemel
 • 10 kyllingepølser (halv størrelse af almindelige pølser)
 • Ketchup
 • Sesamfrø
 • Groft salt
 • Æg til pensling

Fremgangsmåde: Gæren opløses i lunkent vand. Smøret smeltes og blandes i sammen med salt, sukker, æg og gulerødder. Grahamsmel blandes i og til sidst hvedemelet. Dejen æltes godt og stilles til hævning overdækket et lunt sted i en time.

Dejen æltes igen og rulles ud til en stor cirkel. Cirklen deles som en pizza, så  der opstår 10 trekanter. I den brede ende lægges lidt ketchup og en kyllingepølse. Dejen rulles om pølsen, og hornet placeres på en bageplade med spidsen nedaf. Hornene pensles med lidt æg og drysses med sesamfrø og lidt groft salt. Herefter efterhæver hornene i en halv time.

Hornene bages i ca 20 min ved 200 grader.

StyleDesignCreate: Pølsehorn

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar