Nytårskjolen 2009/2010

Nytårskjolen 2009

Denne kjole syede jeg til nytårsaften dette år (eller teknisk set var det sidste år). Efter at være færdig med eksamensprojekter havde jeg endelig tid til at sy, og denne kjole havde jeg tænkt over et stykke tid.

Den er syet af en lille rest stof (det prikkede stof) og sort satin. Det er svært at se på billedet, men det prikkede stof er faktisk gennemsigtig organza, så hele toppen er lavet i to lag.

Kjolen er lavet ud fra contour bust-mønsteret af miasu. Mønsteret er meget nemt at bruge og selvom jeg var lidt skeptisk før jeg afprøvede mønsteret (med en anden kjole), blev jeg positivt overrasket over resultatet, og vidste det var perfekt til denne kjole.

Nytårskjolen 2009

Jeg brugte ikke kantebånd, men lavede en pæn kant ved at lave toppen i dobbelt stof. Jeg tilføjede et fast bælte og brugte titte-kant til at understrege det.

For en bedre pasform brugte jeg elastik i ryggen af toppen, men jeg blev stadig nødt til at bruge en lynlås i siden på grund af det faste bælte. Til skørtet brugte jeg bare en simpel firkant og rynkede kanten så den passede til toppens bælte.

Jeg klippede nogle cirkler ud af resterne af det prikkede stof og limede/strøg dem fast til skørtet. Det er ikke til at se at det  at cirklerne ikke er en del af det sorte stof, men jeg ved ikke om det vil holde til en tur i vaskemaskinen.

Måske kan du også lide...

2 kommentarer

 1. Mary siger:

  I like this dress, you did such a nice professional job! I have been wanting the try the contour bust pattern and really like the idea of using elastic shirring instead of a zipper :) Great job!

  • Pernille siger:

   Thank you very much, Mary.
   Shirring is a great alternative to a zipper and it often gives the dress a nicer fit as well.

 

Skriv en kommentar