Blå skjortekjole

Blå skjortekjole

Jeg har syet mig en ny kjole. Som sædvanlig er den syet ud af noget aflagt tøj – denne gang en stor, lang cardigan. Størrelsen og stilen på den oprindelige cardigan var slet ikke mig, men stoffet og farverne kunne jeg godt se noget spændende i.

Blå skjortekjole Blå skjortekjole

Ovenfor ser i den oprindelige cardigan. Jeg startede med at sprætte alle sømme op og skille stykkerne ad for at danne mig et bedre overblik over mængden af stof. Det hvide på skuldrene og ærmerne sorterede jeg fra.

Blå skjortekjole

Jeg havde kort tid forinden tegnet et mønster af fra Burda Style 05/2022, som jeg gerne ville lave, og det passede faktisk perfekt til dette stof. Jeg lavede nogle få ændringer til mønsteret: Jeg lavede et bærestykke bagerst for at få det til at gå bedre op med stoffet. Jeg tilføjede små vingeærmer. Og så har jeg ikke brugt mønsteret på nederdelen, men bare brugt det stykke jeg havde tilbage fra det nederste af cardiganen. Mønsterets nederdel kræver mere stof end jeg havde.

Blå skjortekjole

Jeg har altid synes, at det var svært at sy skjortekraver, men det gik faktisk relativt nemt denne gang. Jeg elsker stilen og udtrykket, som en skjortekrave giver, så det vil jeg helt sikkert prøve igen. Knapper og knaphuller har jeg også frygtet lidt, men med en masse test og prøver på en stofrest fandt jeg ud af, præcis hvilke indstillinger maskinen skulle sættes på, og de 11 knaphuller blev lavet helt uden problemer.

Blå skjortekjole

Kjolen er allerede blevet flittigt brugt, og jeg synes den fungerer godt i varmen med bare arme og ben, men også når det er lidt koldere med strømpebukser og cardigan til.

Blå skjortekjole

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar