Tapet-kjolen

Grøn blomstret kjole

Jeg har syet en ny kjole, som jeg har døbt tapet-kjolen, fordi mønsteret lidt ligner sådan noget som kunne være på et gammelt retro-tapet. Om det er en god eller dårlig ting, kan man jo så tænke lidt over. Jeg er selv stadig lidt splittet.

Grøn blomstret kjole

Kjolen er syet af en aflagt kjole, som var på vej til genbrug (ikke min egen). På billedet ovenfor kan du se kjolen, før jeg gik i gang. Det ligner en skjortebluse, men det er bare en utrolig bred kjole med store ærmer. Når jeg laver refashions af gammelt tøj, er det næsten altid et problem, at der ikke er nok stof, men det var ikke et problem denne gang.

Stoffet er en virkelig blød viskose, som er rigtig dejlig at have på og har et virkerlig flot fald. Desværre har det en tendens til at krølle, som er lidt et minus for en kjole, hvor man jo sidder oven på stoffet.

Grøn blomstret kjole

Kjolen er syet efter et mønster fra Burda Style nr 2/2019. Jeg har afkortet ærmerne lidt, forlænget kroppen og lavet min egen nederdel til (som passede med de syninger der var i den oprindelige kjole).

Grøn blomstret kjole

Jeg har tilføjet lommer til kjolen. Der var ingen sidesøm i nederdelen, som man normalt ville sy en usynlig lomme i. Så jeg har lavet et lille indsnit, som sidder præcis hvor sidesømmen ville have siddet. Lommen har en god stor lommepose, så der er god plads til mobil, nøgler mm. Normalt syr jeg bare lommeposen fast i kjolens sidesøm, men denne har jeg syet fast til taljen indvendigt også, så tyngden af lommens indhold ikke kommer til at rykke for meget i stoffet. Det er helt sikkert en metode, jeg vil bruge fremover, da det giver et meget flottere resultat.

Grøn blomstret kjole

Måske kan du også lide...
 

Skriv en kommentar